Afbeelding
Foto: Picasa

300 Joodse jongens/mannen over de Kippebrug (1939)

Actueel 853 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het is bijna vergeten geschiedenis. Tachtig jaar geleden. Begin 1939. Nederland kreeg heel veel Joodse vluchtelingen binnen de grenzen. Amsterdam kreeg er te veel en de regering zocht een oplossing voor de opvang.

Hellevoetsluis greep haar kans. Hier was grote, economische crisis en kon elke cent gebruiken. Dus waren de Joodse mannen welkom. Begin 1939 kwamen ze hier aan en kregen hun plekje.

Aanstaande woensdag (16 oktober) wordt het verhaal van deze vergeten geschiedenis verteld. In een van de zalen van de Petrakerk aan de Cornelis van Kleiburgstraat zal Huib Geuze hierover vertellen. Hij heeft zich verdiept in de achtergrond, onder meer door de boeken van de familie van den Heuvel en de heer A. Jonker.

Wilt u hierover meer horen, kom dan naar deze eerste avond van vijf avonden over Israël en het Joodse volk. Om half acht 's avonds bent u welkom voor de koffie. Om 20.00 start het programma. Rond half 10 wordt de presentatie afgesloten. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie via Henk de Boer, tel. 0181-323255.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant