Afbeelding

Oud-fractievoorzitter GroenLinks Hellevoet Jan de Leeuw van Weenen overleden

Actueel 2.860 keer gelezen

Hellevoetsluis - Voormalig fractievoorzitter en raadslid van GroenLinks Hellevoet Jan de Leeuw van Weenen is afgelopen dinsdag op 62 jarige leeftijd overleden. De Leeuw van Weenen was al geruime tijd ziek en wachtte op een niertransplantatie.

Jan de Leeuw van Weenen heeft naast zijn politieke functie als fractievoorzitter en raadslid van GroenLinks Hellevoet, de partij die hij samen met Atie Koster heeft opgericht, ruim 30 jaar een enthousiaste en grote inzet getoond. Dit deed hij onder meer door naast zijn politieke activiteiten actief deel te nemen en mee te werken in diverse organisaties gericht op Welzijn, Kunst, Cultuur. Vanaf 1970 heeft hij vrijwilligersfuncties uitgeoefend bij Amnesty International Hellevoetsluis, de Wereldwinkel Hellevoetsluis, het Vredesplatform Hellevoetsluis, Stichting Push, Vluchtelingenwerk Hellevoetsluis en de Vereniging tot behoud van de Hellevoetse Polders. Op 12 augustus  2014 ontving hij de Hellevoetse onderscheiding de Jan Blankenspeld die hij vaak vol trots droeg. De sociaal bewogen Hellevoeter realiseerde doelen met een inspirerende en adequate gedrevenheid waarbij hij anderen enthousiasmeerde.

"Het is moeilijk te bevatten", geeft Bianca Verschoor fractievoorzitter van GroenLinks Hellevoet aan. "We hadden in de fractie net het bericht gekregen dat hij gezond genoeg was voor de operatie waarbij hij een 'nieuwe nier' zou krijgen. En dat hij plannen maakte om na de operatie weer actief mee doen in de steunfractie. Hij was een bevlogen, integere politicus en daarnaast een zeer goede spreker die alles echt op scherp kon zetten en waar je niet omheen kon. We wensen zijn vrouw en dochter, familie en vrienden veel sterkte toe in deze zware tijd. We gaan hem ontzettend missen." 

Jarenlang was hij de nestor van de raad. Tijdens de raadsvergadering van 31 oktober zal het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad stilstaan bij het overlijden van Jan de Leeuw van Weenen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant