Afbeelding
Foto: PR

Hellevoetse doet mee met RMBRNDT.NU'

Actueel 351 keer gelezen

Hellevoetsluis - Uit meer dan 200 inzendingen is Hellevoetse kunstenares Kaat Stieber geselecteerd voor RMBRNDT.NU tentoonstelling.

Het werk van Kaat is gemaakt in de fotostudio, de belichting geheel in Rembrandt stijl. De telefoon oortjes verraden een modern portret. Wat als Rembrandt in deze tijd zou leven? Zou hij net zo geniaal zijn? Waar zou zijn interesse liggen in de huidige tijd of zou de moderne techniek hem afleiden van zijn ontwikkeling?

Het is 350 jaar geleden dat Nederlands bekendste schilder Rembrandt van Rijn overleed. Rembrandt van Rijn, de meester van het licht, de innovator, de alleskunner en verhalenverteller, is inspirator voor deze tentoonstelling. Op de vooravond van Rembrandt's 350ste sterfdag werd RMBRNDT.NU geopend. Van de meer dan 200 ingezonden werken selecteerde de vakjury 24 kunstwerken voor de RMBRNDT.NU tentoonstelling. Kunsthandelaar en Rembrandtkenner Jan Six, galeriehouder Oscar van der Voorn van street art gallery GO Gallery en ex-kunstjournalist Bertjan ter Braak die meer dan 30 jaar bij Telegraaf werkte, beoordeelde meer dan 200 ingezonden werken op gebruik van nieuwe kunstvormen, techniek en 'out of the box' creativiteit. De zorgvuldig samengestelde driekoppige jury beoordeelde alle ingezonden kunstwerken vanuit eigen expertise.

De tentoonstelling laat zien dat Rembrandt nog steeds nieuwe inspiratie geeft aan kunstenaars.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant