Het NIOD ontvangt graag foto's uit de periode 1940-1945.
Het NIOD ontvangt graag foto's uit de periode 1940-1945.

Gezocht foto's voor initiatief 'WO2 in 100 foto's'

Actueel 321 keer gelezen

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse overheersing. Volgend jaar zullen er veel lokale, provinciale en landelijke activiteiten, herdenkingen en festiviteiten plaatsvinden om hier aandacht aan te geven.

Het Nederlandse publiek wordt gevraagd deel te nemen met de meest aansprekende foto's per provincie met betrekking tot de WO II bijeen te brengen. Het NIOD heeft 5 thema's samengesteld waarbinnen de foto's aan moeten voldoen. Dat zijn: Militaire strijd en Bevrijding, Vervolging en uitsluiting Joden, Roma en Sinti en andersdenkenden en Duitse aanwezigheid, Collaboratie & Aanpassing, Verzet & Repressie (Duitse terreur), Dagelijks leven. De foto's binnen het thema zijn tussen 1940 en 1945 genomen en hebben betrekking op de WO2 geschiedenis in de provincie. Elke foto wordt voorzien van een passend bijschrift. Waar is de foto genomen, wie /wat is afgebeeld, wat is de betekenis van de gebeurtenis, wat zijn de lotgevallen van de afgebeelde personen. Elk bijschrift begint met de plaatsaanduiding en de datum van opname. Indien niet bekend vermelden: plaats onbekend, datum onbekend. Probeer bij laatste waar mogelijk tijdsaanduiding bij benadering aan te geven. Elk bijschrift sluit af met vermelding van de fotograaf (of: fotograaf onbekend) en de vermelding van de bron.

De foto's die betrekking hebben op de provincie Zuid Holland kunt u mailen ( of via we transfer) naar 75jaarvrijheid@pzh.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant