Zorg Inn patiëntendag 'Laat uw hart spreken' | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Zorg Inn patiëntendag 'Laat uw hart spreken'

  •   730 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag organiseerde Zorg Inn, namens apotheek den Bonsen Hoek, Struytse Hoeck en Helius Medisch Centrum en in samenwerking met een aantal zorgverleners een patiëntendag bij dansacademie Ri Jo. Wethouder Peter Schop opende de patiëntendag middels een korte toespraak waarbij hij benoemde dat het fijn is dat er een plek is in Hellevoetsluis waar mensen zonder zorgen hun vragen kunnen stellen.

Zorg Inn informeert en begeleidt patiënten sinds een jaar in Hellevoetsluis waarbij zij een ondersteunende en aanvullende rol spelen naast de aangesloten apotheken. En biedt patiënten een plek waar zij in alle privacy en rust medicatiegebruik kunnen bespreken en terecht kunnen voor advies en voorlichting rondom levensstijl en zorg. De invloed van levensstijl en medicatie op mensen is heel persoonlijk. Lichaamsbouw, persoonlijke omstandigheden en leeftijd hebben invloed op de werking van medicatie. Naarmate mensen ouder worden hebben zij bijvoorbeeld minder vocht in het lichaam waardoor medicatie in het lichaam anders kan gaan reageren. Of het kan gewenst zijn dat er meer uitleg geboden wordt over het gebruik van bijvoorbeeld een inhalator.

Zorg Inn is ook medicatie afhaalpunt vanuit apotheek den Bonsen Hoek, Struytse Hoeck en Helius Medisch Centrum. Er is veel verbeterd rondom de verstrekking van medicatie. Zo is het ophalen van medicatie of het laten bezorgen makkelijker gemaakt waardoor de mensen sneller beschikken over wat zij nodig hebben. Ook werkt Zorg Inn samen met andere zorgverleners, zoals onder andere logopedist, fysiotherapeut en diëtist.

Mens en gezondheid
De patiëntendag werd druk bezocht door belangstellenden. Buiten werden bezoekers verwelkomd door een springend hart en bij binnenkomst een drankje en een hapje aangeboden. In de twee zalen die in gebruik waren genomen was een ruim aanbod aan interessante lezingen door artsen en deskundigen. Er werd onder meer gesproken door een internist, orthomoleculaire voedingsdeskundige en professionals op het gebied van de genen van de mens en gezondheid.

Informatiebeurs
Ook konden geïnteresseerden een bezoek brengen aan de informatiebeurs waar je kennis kon maken met allerlei zorgverleners op het gebied van preventie, levensstijl en handvatten. Zo waren er naast een leefstijlcoach en gewichtsconsulente ook organisaties rondom diabetes, reuma en hart- en vaatziekten aanwezig met wie de mensen in gesprek konden gaan. Er werd onder andere informatie gegeven over beweging en sport, huidproblemen en het gebruik van een AED hart machine die op verschillende locaties in Hellevoetsluis beschikbaar zijn in geval van nood bij een hartstilstand. Ook kon iedereen een aanvraag voor een DNA analyse doen of de waarden laten meten van de bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker. De patiëntendag bleek een interessante innovatieve middag op het gebied van zorg met een grote variatie aan kennis en mogelijkheden die de bezoekers werden geboden.

Er werden twee cheques uitgereikt ter waarde van zevenhonderdvijftig euro ter ondersteuning van EHBO Hellevoetsluis en Harteraad, een organisatie die zich inzet voor mensen met hartproblematiek. De bezoekers konden meedoen aan een verloting waarbij er door sponsoren aangeboden verschillende gezonde prijzen waren te winnen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>