Afbeelding

Mogelijk toch steun voor Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden

Actueel 647 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 7 november 2019 vergadert de gemeenteraad over de begroting van 2020. De fractie van IBH geeft aan blij te zijn dat het college weer een sluitende begroting kan presenteren. Echter, de fractie is wel teleurgesteld, dat in de begroting geen aandacht is voor de Kledingbank ZHE zo geeft raadslid Hans Reumkens aan.

In het voorjaar van 2019 zijn een aantal vertegenwoordigers van de raad op bezoek geweest bij deze J die momenteel gevestigd is aan de Brielsestraatweg. Daar worden meer dan 1300 klanten, waarvan het merendeel uit Hellevoetsluis komt, voorzien van kleding. Bij de Kledingbank werken ongeveer 30 vrijwilligers, waarvan sommigen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.

De Kledingbank werd in 2017 opgericht met behulp van donaties van diverse fondsen. Dit waren vaak eenmalige bijdragen, maar structurele steun kon niet worden gegeven. Daarom verkeert de Kledingbank al enige tijd in zwaar weer. Alle kosten moeten nu worden betaald uit nog weinige donaties en de verkoop aan opkopers van kleding, die niet geschikt meer is voor de klanten van Kledingbank ZHE. Indien er geen oplossing komt voor het structurele tekort, dan dreigt mogelijke sluiting in 2020. "En dat kan toch niet de bedoeling zijn" aldus Reumkens. "Bij ons bezoek aan de Kledingbank kon je duidelijk zien met welke passie de vrijwilligers hun taken uitvoeren en hoe blij de klanten zijn, die met name voor hun kinderen kleding kunnen uitzoeken. De economie mag dan op volle toeren draaien, maar er is nu eenmaal een grote groep mensen, die moeten rondkomen van een beperkt inkomen en daardoor geen geld hebben om kleding te kopen."

De Kledingbank werkt nauw samen met de Voedselbank en om in aanmerking te komen voor gratis kleding moet aan strenge eisen worden voldaan. De fractie gaat kijken of zij in de raad politieke steun kan vinden is om dit initiatief ook na 2020 voort te laten bestaan. "Het zou, zowel voor de klanten als de vrijwilligers, bijzonder jammer zijn als de Kledingbank de deuren zou moeten sluiten."

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant