Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Jump '80 ligt na zege op The Hurricanes op kampioenskoers

Actueel 508 keer gelezen

Spijkenisse- Ooit was The Hurricanes een respectabele basketbalclub in Spijkenisse, maar anno 2019 is het een team met een armetierig voorkomen. Slechts vijf gewillige spelers wilden tegen het op toeren komende Jump '80 opnemen. De Hellevoeters zegevierden zonder zich echt in te spannen met 30-74 (6-12, 12-17 (18-29), 6-25, 6-20) en hebben de leiding genomen in de tweede klasse B.

''Het werd tegen een zwak The Hurricanes een eenzijdig verhaal, hoefden voor een hoge uitslag niet eens tot het gaatje te gaan'', verklaarde coach Ronald de Rijke de ruime overwinning. ''Zij scoorden in de eerste helft nog 18 punten, maar toen wij in de tweede helft een tandje bijzette was er voor die mannen geen houden meer aan. Normaal stel je je in op een volwaardig team, maar nu was het een verplicht nummer, je moest deze wedstrijd spelen. Waren wij in goeden doen geweest, dan hadden we ver boven de 100 punten moeten uitkomen. We hebben alleen in de tweede helft goed gespeeld.'' Jump '80 kende een heel goed weekend, want de achtervolgende vier clubs Juventus, CBV Binnenland 3, Bouncers Basketball 3 en SV Argon verloren allen hun wedstrijden. De nog ongeslagen equipe van coach Ronald de Rijke heeft twee punten voorsprong. ''We hebben een goede competitiestart, goed voor de moraal en de motivatie om fanatiek te blijven trainen. Maar ik sta het liefst in de laatste wedstrijd nog bovenaan.' Demian Dordtmund en Marco van der Lugt, die herstellende is van een handoperatie, ontbraken in het team. Voor The Hurricanes is het nog maar de vraag of zij het einde van de competitie halen. Jump '80 speelt aanstaande zaterdag om 12.30 uur in De Fazant tegen Cady '73 3.


Jump '80: Nick Julian de Kok (9 pnt.), Kevin de Kok (8 pnt.), Stefan de Rijke (8 pnt.), Marc de Romph (6 pnt.), Olaf Schreiber (7 pnt.), Jaimie van der Klei (5 pnt.), Yorick van der Klei (13 pnt.), Pieter den Braber (10 pnt.), Kilian Wijers (8 pnt.).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant