Afbeelding
Foto: Pixabay

Kom eens langs met je Brein

Actueel 666 keer gelezen

Hellevoetsluis - Bridgeclub Het Eiland Voorne (BC HEV) start medio november met bridgelessen voor ouderen. Onder de noemer 'Kom eens langs met je brein' zijn ouderen die interesse hebben in bridgen van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Het spel is een goede training voor de hersenen én een laagdrempelige manier om sociale contacten op te doen. De gemeente Hellevoetsluis heeft daarom voor de lessen een subsidie beschikbaar gesteld, waardoor de club de lessen kan aanbieden voor €1,50 per keer.

Wie als oudere zin heeft om te leren bridgen, kan maar liefst 2 jaar lang op vrijdagmiddag meedoen aan de lessen. Dat zijn dus 35 uitjes per jaar. Bovendien kunnen deelnemers na afloop van de bridgelessen onder dezelfde voorwaarden een jaar lid worden van BC HEV. Want beheers je het spel, dan blijf je het spelen! Opleidingsniveau is voor deelname aan de lessen niet belangrijk. Wel is het nodig dat deelnemers de Nederlandse taal beheersen, geen ernstige visuele- of geestelijke beperking hebben of aan ernstig geheugenverlies lijden. Heeft u vervoer nodig kan SBO u behulpzaam zijn.

Wat u als deelnemer van de bridgelessen mag verwachten:

· Een deskundige docent.
· Lesboeken 'Start met bridge deel 1 en 2 en de daarbij behorende systeemkaart.
· Voldoende vrijwilligers en ervaren bridgers die de groep kunnen begeleiden.
· Een uitje met de bus naar 'de beginnersdrive' (1x per jaar).

Start: medio november
Locatie: Hart van Hellevoet, De Elk 68 Hellevoetsluis.
Kosten: €1,50 per les.

Inschrijven voor de lessen is vanaf nu mogelijk. Wilt u zelf meedoen? Heeft u in uw omgeving of kennissenkring eventuele kandidaten voor de cursus? U kunt zich (samen) aanmelden tot uiterlijk eind oktober bij Leo van Wordragen via: e-mail (leovanwor@upcmail.nl) of telefoon (06 45 44 21 54). Vermeld uw naam, adres, geboortedatum, emailadres en telefoonnummer. Let op: er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar. Vol = vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant