Afbeelding
Archieffoto: Theo van Kralingen

Hockeysters HC Voorne boeken eerste overwinning

Actueel 511 keer gelezen

Bleiswijk- De hockeysters van HC Voorne hebben na drie nederlagen op rij een knappe 1-3 (0-1) overwinning geboekt tegen Bleiswijk. De Hellevoetsen hebben daarmee de laatste plaats in de derde klasse verlaten.

''We zijn tegen een goed Bleiswijk heel scherp begonnen'', doelde coach Jeroen van Duijvenbode op de snelle openingstreffer van Frederique Faassen. ''We hebben enkele omzettingen gedaan waardoor er met Sam van Nieuwenhuijze (foto) en Emilie Grauss in het hart van de verdediging wat meer rust is gekomen.'' Een fikse tegenvaller na een kwartier spelen was het uitvallen van Grauss. De verdedigster kreeg een bal op haar hoofd en moest naar het ziekenhuis waarvan zij terugkeerde met vijf hechtingen. ''Het gaat gelukkig weer goed met Emilie.'' De wedstrijd kreeg een rommelig karakter in de slotfase. Nadat Merel Geilvoet met een tip-in de score had verdubbeld naar 0-2, scoorde Bleiswijk uit een strafbal tegen: 1-2. ''Het bleef spannend. Bij een uitbraak in de laatste minuut werd een speelster van ons op de 23-meterlijn onderuit gehaald. De keepster pakte daarop Frederique (Faassen, DR) en haalde ook nog eens fysiek uit. Zowel de verdedigster als de keepster kregen rood. Zonder iemand in de goal scoorde Frederique uit een strafbal 1-3. Deze overwinning is een mooie opsteker voor het team'', aldus Jeroen van Duijvenbode. HC Voorne speelt donderdagavond om 20.30 uur op Varkenoord de uitbeurt tegen Feyenoord.
HC Voorne: Birthe Witmer; Sterre Jansen, Emilie Grauss/Sam van Nieuwenhuijze, Amber Moerland; Jaimy Hoogerwaard, Floor van Heukelen, Suzanne Ravenschlag; Anne Kerklaan, Frederique Faassen, Brittney Hoogerwaard. Evi van Gastel. Joy van Balen, Merel Geilvoet en Liz van den Wollenberg kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant