HC Voorne komt goed weg bij Gouda

Actueel 631 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne zijn in de uitbeurt tegen Gouda niet verder gekomen dan een 3-3 (2-1) gelijkspel. De Hellevoeters kwamen in het vierde kwart bij een 3-1 achterstand langszij. De HC bezet met een achterstand van vijf punten op de koplopers Prinsenbeek en Capelle de derde plaats in de derde klasse.

''We mogen achteraf heel blij zijn met een punt, maar gelet op het aantal kansen hadden we deze wedstrijd dik moeten winnen'', sprak coach Gidius Lankhorst (foto) over een dubbel gevoel. ''We hebben qua hockey de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld, maar hebben bijna de hele wedstrijd achter een achterstand aan lopen hollen.'' De HC moest winnen om niet verder achterop te raken. ''Dan moet je wel de kansen benutten en niet in de omschakeling met 2-0 achter komen.'' De Hellevoeters speelden vervolgens full-pres. Nog in het eerste kwart verkleinde Robert Felling uit een strafcorner de achterstand tot 2-1. De spanning was weer terug in de wedstrijd. In het derde kwart werd het 3-1, dus moest HC Voorne volop in de aanval om de schade te herstellen. Joost van Gorsel en Lucas Waardenburg voorkwamen in de slotfase een onverdiende nederlaag: 3-3. ''We zijn tot en met de laatste minuut blijven knokken voor een goed resultaat en dat leidde uiteindelijk tot een punt.'' HC Voorne speelt zondag in Bergen op Zoom tegen Tempo.

HC Voorne: Guido Gernaat; Damian de Koster, Dejan Willems, Robert Felling, Kevin van Rossen; Joost van Gorsel, Jimmy Keemink, Tim Schlink; Matthijs Roos, Ritchie Keemink, Lucas Waardenburg. Guido Osinga, Stan Levels, Sebastiaan Baanen, Camiel de Groot en Yannick Lankhorst kwamen ook in actie.