Afbeelding

Wat doe jij dit najaar?

Actueel 398 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het najaar is in aantocht. Een mooi moment om af te spreken met Cristina Vaudo en Lindsay Pelt van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en te vragen naar de plannen van de bibliotheek dit najaar.

Wat kunnen jullie ons vertellen over de cursussen dit najaar? Cristina: "De bibliotheek biedt dit najaar weer vele cursussen aan. Het cursusboekje met daarin alle cursussen is inmiddels uit en in de bibliotheken op te halen. Dit jaar hebben we, naast vertrouwde cursussen zoals talen en yoga, ook allerlei nieuwe cursussen.

Zoals? Kun je iets vertellen over een nieuwe cursus? Cris: "Bij de cursus "Boost je energie" leer je onder andere om te gaan met stress. Of stap uit je comfort zone met de cursus "Improviseren kun je leren." "Ook kinderen worden dit jaar niet vergeten", vult Lindsay aan. "Zo bieden we dit najaar ook een leuke cursus speciaal voor kinderen aan: Geluksworkshops. In deze Geluksworkshops gaan kinderen van 6-12 jaar op ontdekkingstocht naar hun eigen geluk!"

Mooi aanbod en wat leuk dat er dit jaar ook aan kinderen is gedacht. Doen jullie verder nog dingen voor kinderen dit najaar? Lindsay: "Voor volwassenen zijn er dit najaar Aanschuifkoren in Brielle, Hellevoetsluis, Middelharnis en Oostvoorne. Nu is het de beurt aan kinderen! Zij kunnen dit najaar ook meezingen in Hellevoetsluis, de eerste keer op woensdag 13 november!" "In oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek", vertelt Cristina. "Naast de schoolbezoeken, kunnen kinderen in de bibliotheek workshops volgen die te maken hebben met reizen, zoals je eigen stempels of paspoort maken."

En voor volwassenen? Wat kunnen zij dit najaar bij de Bibliotheek doen? "Sowieso worden de 'bekende, vertrouwde' activiteiten, zoals boekverfilmingen, een koffiePLUS-ochtend of middag met een interessante lezing en het wekelijkse Digicafé georganiseerd" zegt Lindsay. "Van oktober tot maart is Cultuurhuis Nieuwe Veste iedere zondag geopend en kun je, naast het lenen van boeken, ook terecht voor lezingen, films en workshops. Zo komt Victoria Pompa op de eerste zondag, zondag 6 oktober, een voorproefje geven over de Russische taal en cultuur". Mede ook omdat ze ook een beginnerscursus Russische taal geeft dit najaar!" Lindsay: "Oktober is de Maand van de Geschiedenis. De Bibliotheek, Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Historische vereniging de Motte en het Streekarchief hebben de handen ineen geslagen om een mooi programma samen te stellen. Zo is woensdagavond 16 oktober de van oorsprong Stellendamse auteur Leendert van Wezel te gast tijdens de Avond van de Geschiedenis." Cris: "En natuurlijk gaat de Kunstbus dit najaar ook weer op pad! Dinsdag 12 november kun je naar 'De tuinen van verbeelding' van Monet in het Gemeentemuseum in Den Haag." Meer info kijk op www.bzhd.nl

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant