Afbeelding
Foto: voedselbank

Mooie opbrengst winkelactie Voedselbank

Actueel 375 keer gelezen

Op vrijdag 20 september werd de eerste van een reeks winkelacties gehouden bij MCD en Plus Trommel.

De opbrengst was geweldig. Aan het eind van de actiedag werden in totaal 45 kratten gevuld met boodschappen. Het personeel van beide supermarkten hielp de vrijwilligers mee met deze actie. De Voedselbank wil het winkelend publiek bedanken. Het is ontroerend dat zovelen de Voedselbank een warm hart toedragen en begaan zijn met mensen die in minder florissante financiële omstandigheden verkeren. In de komende maanden wordt er bij de andere supermarkten ook een winkelactie gehouden. Daarover zullen we u informeren in deze krant.

Wanneer kom je in aanmerking voor een voedselpakket
Elke keer weer blijkt er een onjuist beeld te bestaan waarom mensen een beroep doen op de voedselbank. Het is beslist niet (altijd) "eigen schuld, dikke bult". De Voedselbank heeft te maken met mensen die in aanmerking komen voor ondersteuning van voedsel doordat ze bijvoorbeeld gescheiden zijn en geen alimentatie krijgen of dat er door faillissement schulden zijn ontstaan. Ook kan het zijn dat er hoge kosten moeten worden gemaakt door ziekte waarvoor geen vergoeding gegeven wordt door de zorgverzekeraar.

Een cliënt krijgt pas een voedselpakket nadat de financiële situatie secuur is doorgerekend door deskundige vrijwilligers. Als blijkt dat de aanvrager beneden een vastgesteld netto besteedbaar inkomen komt, wordt er een voedselpakket voor een bepaalde periode beschikbaar gesteld. Er kan een aanvraag worden gedaan via: aanvragen@hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl Daarna wordt er een afspraak gemaakt en worden uw financiële gegevens gecontroleerd om te zien of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Vrijwilligers gezocht
Tijdens de winkelactie toonden mensen hun belangstelling om als vrijwilliger te helpen. Momenteel is de Voedselbank op zoek naar: vrijwilligers die op maandagochtend/middag of donderdag- middag zin hebben om in een gezellig team diverse werkzaamheden te verrichten en chauffeurs/bijrijders voor onder andere het ophalen van levensmiddelen bij verschillende bedrijven. Heeft u interesse? Neem dan contact via: p&o@hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant