Archieffoto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn neemt horde DBGC

Actueel 350 keer gelezen

Oude Tonge - Nieuwenhoorn heeft het seizoen in de Zeeuwse tweede klasse E van Zuid I in Oude Tonge geopend met een 1-3 (1-1) overwinning tegen DBGC. Dimitri Gomes Almeida (foto) was met twee treffers en een assist de gevierde man.

Nieuwenhoorn begon overigens slecht aan de wedstrijd, want na krap twee minuten spelen keek het al tegen een 1-0 achterstand aan. ''We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, dan weet je dat je tegen zulke ploegen aan de bak moet'', verklaarde trainer Ron van den Berg de onachtzaamheid van zijn ploeg. De bezoekers waren meteen wakker en wisten in de rommelige wedstrijd wat hen te doen stond. ''We moesten in het begin de mouwen opstropen om niet overlopen te worden. Vooral in de eerste helft waren er overtredingen waar de scheidsrechter te lankmoedig tegen optrad. Tom (Sleeuwenhoek, DR) moest er al na een kwartier spelen vanaf met een gebroken neus. Dat was best een aderlating. Hij had gelukkig geen hersenschudding. Het is te hopen dat het meevalt en hij wellicht met een neuskapje kan spelen.'' Invaller Dimitri Gomes Almeida zou in het verloop van de wedstrijd een hoofdrol vervullen. Hij stelde nog voor rust met een afgemeten aangever Jeffrey Burger in staat om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1. ''We hadden in de tweede helft meer rust aan de bal, lieten deze goed rond gaan waardoor het uitgeraasde DBGC achter onze mannen moesten aanhollen.'' Dimitri Gomes Almeida leidde zijn ploeg na tien minuten spelen met de 1-2 naar de overwinning. De aanvaller wierp de wedstrijd tien minuten voor tijd met zijn tweede treffer in het slot: 1-3. ''Het is belangrijk dat je na een goede voorbereiding ook goed begint aan de competitie. DBGC heeft in de tweede helft geen enkele kans gehad. We stonden achterin goed, kortom een goede start.'' Nieuwenhoorn speelt zaterdag aan de Rijksstraatweg tegen Arnemuiden.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Gregory Paul, Merijn Wolters, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Brandon Nooitmeer (81. Erenay Sinar), Tim van der Lijn; Jeffrey Burger (80. Jeffery van Veen), Tom Sleeuwenhoek (15.Dimitri Gomes Almeida), Christiaan Dabaghian.