Jump '80 met de hakken over de sloot tegen BOB

Actueel 390 keer gelezen

Oud-Beijerland- De basketballers van Jump '80 hebben in Oud-Beijerland een moeizame 59-62 (18-21, 23-19 (41-40), 6-13, 12-9) overwinning behaald tegen BOB.

''We hebben het altijd moeilijk tegen BOB'', wees coach Ronald de Rijke (foto) naar de resultaten in het voorbije seizoen met een nederlaag en een thuiszege. ''Hoewel zij in de laatste drie seconden nog een driepunter scoorde, was de overwinning al binnen. Het was over de hele wedstrijd gezien wel close. We hebben goed gespeeld, waarbij gezegd moet worden dat het verdedigend in de eerste helft niet goed zat. We hebben het in de tweede helft goed dicht gehouden en kwam BOB bovendien met een foutenlast te zitten. Wij hebben daarvan geprofiteerd door het tactisch goed uit te spelen. Een probleem is wel de afwerking, want als je 44 vrije worpen in de schoot krijgt geworpen en slechts de helft raak schiet doe je iets niet goed. De uitslag had veel ruimer kunnen uitvallen, maar wij hebben onszelf in de afwerking niet beloond. Over het spel niet te klagen, we waren scherp en gemotiveerd. Ik heb ook nooit het idee gehad dat we hier de punten zouden laten liggen.''

Jump '80 speelt zaterdag om 12.30 uur in De Fazant tegen Baros 3, de kampioen van het voorbije seizoen.
Jump '80: Kevin Kok, Nick Kok (19 pnt.), Stefan de Rijke (5 pnt.), Marc de Romph (20 pnt.), Damian Dordtmund, Olaf Schreiber (2 pnt.), Jaimie van der Klei (1 pnt.), Yorick van der Klei (4 pnt.), Pieter den Braber (4 pnt.), Mark van der Lugt (7 pnt.).