Afbeelding

Gemeente Hellevoetsluis beraadt zich over bestuurlijke toekomst

Actueel 1.023 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na de beëindiging van het traject richting de ambtelijke fusie wil de gemeenteraad van Hellevoetsluis, evenals de gemeenten Brielle en Westvoorne, zich beraden over de bestuurlijke toekomst.

Voor het zomerreces is er een werkgroep opgericht bestaande uit de fractievoorzitters van de gemeente Hellevoetsluis onder begeleiding van een externe begeleider. In navolging van de gemeenten Brielle en Westvoorne heeft deze werkgroep het voornemen geuit om in het najaar een participatietraject te starten met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over de bestuurlijke toekomst. Dit voornemen zal in de raad van 26 september ter besluitvorming worden geagendeerd. Dit participatietraject wordt met een open vizier gestart, waarbij zowel besluitvaardigheid als zorgvuldigheid centraal staan. Op basis van onder andere dit participatietraject zal er vervolgens in het eerste kwartaal 2020 in afstemming met de gemeenten Brielle en Westvoorne een besluit genomen worden door de gemeenteraad over de bestuurlijke toekomst.

Afgelopen vrijdag was Commissaris van de Koning Jaap Smit aanwezig bij een bijeenkomst in Brielle voor raadsleden en leden van het college met als doel had de verhoudingen tussen de gemeenten te verbeteren en het gesprek weer op gang te brengen.

Begin juni stelde gemeente Brielle de gemeente Nissewaard op de hoogte van de uitkomsten van haar eigen onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van gemeente Brielle. In het verslag van de buurgemeente werden drie opties genoemd. De eerste is dat Brielle een zelfstandige gemeente blijft, onder voorwaarde er zal worden samengewerkt met de andere gemeenten op de eilanden. De andere opties zijn een fusie van Brielle met de gemeenten Westvoorne en Hellevoetsluis tot een gemeente Voorne of een fusie van alle gemeenten op Voorne-Putten inclusief Nissewaard, wat dus inmiddels is afgeketst door de burgemeester van Nissewaard. Eerder deze maand liet burgemeester Van Oosten van gemeente Nissewaard namelijk weten dat hij niets ziet in een eventuele fusie tussen alle gemeenten op Voorne-Putten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant