Afbeelding

Zingen is gezond!

Actueel 801 keer gelezen

Het aanschuifkoor – ooit gestart door Gerard de Werk, Germaine Compier en Joop Driesen – blijft groeien. Inmiddels is de crew uitgebreid tot meer dan tien personen. En dat is ook nodig, want er kan dit jaar aangeschoven worden in Brielle, Oostvoorne, Spijkenisse, Middelharnis en Hellevoetsluis.

Het aanschuifkoor is een gezellige bijeenkomst. Het repertoire is heel divers, van Hollandse smartlappen tot Engelstalige muziek. De zangers staan niet op het podium, maar zitten gezellig in de zaal. Je hoeft niet eens te kunnen zingen, als je denkt dat je niet zo goed kunt zingen kom dan vooral wel want het zal je gewoon goed doen. Je ontmoet mensen, drinkt gezellig een bakkie koffie of thee en soms ontstaan er vriendschappen.

Gerard de Werk: "Zingen is goed voor je gezondheid, houd je scherp en verbetert je geheugen. Het geeft je energie en je wordt er vrolijk van." Prettig is ook, dat je geen lid hoeft te worden van het aanschuifkoor en het is ook nog eens gratis. Gerard is dankbaar dat zo veel mensen zich willen inzetten voor het aanschuifkoor. De mensen van de bibliotheek geven ondersteuning waar mogelijk en natuurlijk zijn er ook op locatie veel mensen die het mogelijk maken dat inmiddels 600 tot 700 mensen maandelijks een fijne middag met elkaar kunnen doorbrengen. "Ik heb een groot aantal enthousiaste mensen bereid gevonden mee te werken en als ik eens iets extra's vraag dan wordt alles zonder haperen geregeld", zegt Gerard, "dat motiveert enorm".

Primeur
Groot Hellevoet kan ook een heuse primeur melden: vanaf woensdagmiddag 13 november a.s. krijgen kinderen van 7 tot 13 jaar hun eigen meezingmiddag! Ynke van der Wagt is erg betrokken bij deze nieuwe activiteit en het gaat zeker een succes worden. Dus zet 13 november vast in je agenda. Organisator Gerard de Werk is vooral blij dat de mensen zich een uurtje vrij en even verlost van alles dagelijkse sores voelen door "gewoon lekker mee te zingen" zoals hij zegt. "Het is met name de bedoeling dat het zingen de mensen verbindt en plezier staat voorop", zegt Gerard, "en echt iedereen kan meedoen". Er is met name nog behoefte aan extra mannelijke zangers. Na afloop kun je altijd nog even napraten en een lekker kopje thee of koffie drinken, want de kelen moeten natuurlijk ook gesmeerd worden! Mocht je extra informatie nodig hebben bel dan Gerard, hij weet letterlijk overal antwoord op. Telefoon 06 -5252 1183. In het Cultuurhuis Nieuwe Veste kan donderdag 26 september a.s.vanaf 14 uur weer voor het eerst meegezongen worden.

In Middelharnis gaat het Diekhuus 10 oktober voor de 2e keer open, in Oostvoorne kan op 2 oktober in De Man gezongen worden en in Brielle op 9 oktober in DukdalfBRES.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant