Hellevoetsluis naar volgende bekerronde

Actueel 530 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft zich door een 3-2 (1-1) overwinning tegen tweedeklasser CWO uit Vlaardingen geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. De Hellevoeters behaalden in de voorgaande twee wedstrijden een 3-2 overwinning tegen VFC en kregen een genadeloze 4-0 afstraffing tegen eersteklasser Poortugaal.

''We hebben aanvallend bij vlagen heel goed lopen voetballen, maar verdedigend lieten we nogal eens een steekje vallen'', stapte trainer Edwin de Koning met gemengde gevoelens de kleedkamer binnen. Gaultier Obiango opende al snel in de wedstrijd de score door een uitstekende actie van Marley Dors af te ronden: 1-0. Halverwege de eerste helft liet de thuisclub de kans op 2-0 liggen, waarop het beter in de wedstrijd komende CWO in de counter na een reeks van fouten genadeloos toesloeg: 1-1. Hellevoetsluis stond in de eerste twintig minuten van de tweede helft met de rug tegen de muur, maar nadat Frank de Regt mocht opdraven voor Patrick Haze kantelde de wedstrijd. De Regt zette Gaultier Obiango voor de goal en die maakte met zijn tweede treffer geen fout: 2-1. ''Als trainer heb je dan het geluk dat het goed uitpakt. We hadden vervolgens de controle over de wedstrijd en deze leek met de 3-1 van Marley Dors gelopen. Nadat we de kans op 4-1 hadden laten liggen, kwamen we met een schot op de paal goed weg. We raakten vanaf dat moment het spoor bijster. In de laatste minuut werd het via de paal 3-2 en trok de scheidsrechter er nog eens zeven minuten bij.'' Thijs Oostrijck, die de geblesseerde Daniel Ribaric verving, voorkwam met twee reddingen de gelijkmaker. ''Ik ben tevreden met het resultaat, maar we hebben nog veel werk te doen voor de eerste competitiewedstrijd zaterdag thuis tegen Yerseke.''

Bij Hellevoetsluis ontbraken verder Jeffrey de Koning (enkel), Frenk van Gelderen (hielblessure) en Onur Furuncu (lies). Hellevoetsluis: Thijs Oostrijck; Rucentney Benito (81, Jacco van Heest), Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong, Patrick Haze (66. Frank de Regt); Armin de Rooij, Stefan Tuns, Serkan Yavuziygitoglu; Brian Poelman, Marley Dors, Gaultier Obiango.