Afbeelding
Foto: Marina de Bondt

Dit weekend gratis toegang tot de vuurtoren en andere monumenten

Actueel 353 keer gelezen

Hellevoetsluis -  Zaterdag 14 september kunt u diverse monumenten bezoeken tijdens Open Monumentendag.

Zo kunt u zaterdag onder meer de vuurtoren bezoeken door deel te nemen aan een speciale vuurtorenwandeling met gidsen Paddeltje en Michiel de Ruyter. Vertrek om 13.00 uur en 15.00 uur vanaf het Prinsehuis. Kijk voor alle activiteiten tijdens Open Monumentendag op https://www.openmonumentendag.nl

En ook zondag bent u van harte welkom voor een regulier bezoek aan de vuurtoren van Hellevoetsluis. Dit kan tussen 12.00 en 16.00 uur. Aangekomen bij de vuurtoren wordt u vriendelijk ontvangen door twee vrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis. Zij zijn op de hoogte van alle feiten en weetjes die het monument zo de moeite van het bezoeken waard maken. De klim naar boven is smal, en betreden van de vuurtoren is op eigen risico. Maar eenmaal boven maakt het uitzicht uw inspanning meer dan de moeite waard. Het uitzicht is er geweldig! Bij slecht weer bestaat de mogelijkheid dat de vuurtoren gesloten blijft voor bezoek.

Sinds een aantal maanden ligt er op het kleine strandje aan de voet van de toren een stenen afbeelding van een steur, een vis waarvan gehoopt wordt dat deze ooit weer in het Haringvliet zal terugkomen. Tip: maak van uw bezoek een leuk fotomomentje. De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de Vuurtorenvrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant