Je kunt niet jong genoeg beginnen met het leren spelen van een muziekinstrument.
Je kunt niet jong genoeg beginnen met het leren spelen van een muziekinstrument.

Muzieklessen bij Voorne en Putten

Actueel 950 keer gelezen

Hellevoetsluis - Muziek maken is enorm leuk. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat het de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen verbetert. Door het leren begrijpen van onder meer ritmes, het muziekschrift en samenspel zijn de muzikale mogelijkheden eindeloos. Muziek leren maken verrijkt.

Daarom start muziekvereniging Voorne en Putten vanaf 18 september met nieuwe muziekcursussen in Nieuwenhoorn voor kinderen van nul tot 18 jaar. Elke cursus bestaat uit 10 of 18 lessen en wordt afgesloten met een certificaat. Vicky en Pol, de muzikale mascottes van muziekvereniging Voorne en Putten, maken de lessen extra leuk en leerzaam. Naast de cursussen is er ook de mogelijkheid om individuele muzieklessen te volgen op verschillende instrumenten. Alle lessen worden gegeven door professionele en ervaren muziekleraren.

Cursus Kennismaken met muziek (0-4 jarigen)
Voor de allerkleinsten is er de cursus 'Kennismaken met muziek'. Samen met de oppas of (groot)ouder maakt een dreumes of peuter kennis met muziek, ritmes en eenvoudige muziekinstrumenten. Zelf muziek maken doen de kinderen met hun stem, handen, voeten en met eenvoudige muziekinstrumenten zoals trommeltjes, schudkokers, bellen bandjes en ritmestokjes. In 10 lessen wordt op een ontspannen en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van uw kind.

Cursus Spelen met muziek (groep 1 en 2)
Voor kleuters is er de cursus 'Spelen met muziek'. Op een speelse manier leren kinderen muziek te maken met ritme-instrumenten. Ze leren te luisteren naar verschillende vormen van muziek door dans, beweging en reactie spelletjes. En te luisteren naar elkaar en zo samen te spelen. Deze cursus bestaat uit 18 lessen en is een goede voorbereiding op het leren bespelen van een instrument en slagwerk.

Cursus Leren met muziek (vanaf half groep 3)
In 'Leren met muziek' (18 lessen) leren kinderen met behulp van onder andere een blokfluit muziek maken. De eerste muzieknoten worden geleerd en ook het maken van eigen deuntjes. Een perfecte cursus als opmaat voor individuele lessen op een instrument. Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor een gratis proefles op 18 september. Kijk voor meer informatie op www.voorneenputten.nl of stuur een mail naar secretaris@voorneenputten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant