Afbeelding

Doe mee aan 'World clean up day' op 21 september voor een Schoon Haringvliet

Actueel 401 keer gelezen

Iedereen kent inmiddels de plastic soep in zeeën en oceanen.  Niet iedereen realiseert zich dat grote hoeveelheden afval via rivieren in de zee terechtkomen, en dus ook via het Haringvliet. Plastic soep begint dichtbij, en dat betekent dat iedereen er wat aan kan doen.

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Net als vorig jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan miljoenen mensen in ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En in Hellevoetsluis doen de vrijwilligers van Fijnjetezien mee. Het doel is zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen. 

In het kader van het project Schoon Haringvliet worden op 21 september diverse opruimacties georganiseerd langs de oevers van het Haringvliet.

Schoon Haringvliet
Diverse overheden en natuurorganisaties rondom het Haringvliet zijn een samenwerking gestart met als doel het zwerfafval in het gebied aan te pakken: Schoon Haringvliet. Het zwerfafval brengt veel schade toe aan het leven in het Haringvliet zelf en draagt bij aan de plastic soep in zee. Bovendien leidt het tot overlast voor watersporters en recreanten en draagt het bij aan verrommeling van het landschap. Naast het organiseren van de opruimacties wordt in het kader van Schoon Haringvliet ook onderzoek gedaan naar samenstelling en herkomst van het zwerfafval om daarmee gericht tot oplossingen te komen om het ontstaan van nieuw zwerfafval te voorkomen.

De buurtverbinders van Fijnjetezien starten op zaterdag 21 september vanaf 10.00 uur – 12.00 uur bij het binnenstrand aan de Oever, bij Boelies. Hoewel er nu ophoogwerkzaamheden zijn kan er nog genoeg geruimd worden in het gebied verderop langs het Haringvliet en bij genoeg mensen op het buitenstrand. Neem zelf werkhandschoenen mee. Meld je nu aan en stuur een mailtje naar cvh@stichting-push.nl of bel 316688 vragen naar Hennie Wiersma. Of kom gewoon zaterdag langs en meld je bij de camper. Meer informatie vind je op http://www.fijnjetezien.nl

Alle acties die in Nederland worden georganiseerd zijn te vinden op www.worldcleanupday.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant