Afbeelding

Hockeyers HC Voorne openen seizoen met zevenklapper

Actueel 550 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne zijn het seizoen op het nieuwe kunstgraswaterveld met een klinkende 7-2 (4-1) overwinning tegen mededegradant Waddinxveen uitstekend begonnen.

''We staan nu bovenaan'', grapte Gidius Lankhorst wetend dat er nog 21 wedstrijden zijn te gaan om de toppositie in de derde klasse te behouden. ''We hebben bij onszelf een stevige doelstelling neergelegd en dat is naast een opbouwfase tevens te gaan voor het hoogst haalbare.'' Lankhorst is niet alleen blij met de terugkeer van architect Jimmy Keemink, maar naast het aanblijven van Ritchie Keemink verheugt de coach van HC Voorne zich ook op de komst van de A-junioren. ''We hebben gewoon een goede en brede selectie waar we wat mee kunnen. De talentvolle groep van A1 haakt meteen aan en traint samen met de selectie. Twee A-junioren (Camiel de Groot en Yannick Lankhorst, DR) debuteerden tegen Waddinxveen. De concurrentie is dan ook best groot. We hebben tegen Waddinxveen met veel overtuiging en zelfvertrouwen gespeeld. Het is alleen jammer dat de score niet in de dubbele cijfers is gekomen, want we hadden daar alle kansen voor. Maar goed, de eerste klap is een daalder waard. We spelen zondag in Prinsenbeek dat eveneens met grote cijfers won. Dat wordt nu al een leuke graatmeter waar we staan.'' Matthijs Roos opende de score voor HC Voorne, waarna Robert Felling (twee keer uit een sc) en Ritchie Keemink de ruststand bepaalden op 4-1. Joost van Gorsel, Jimmy Keemink en Robert Felling scoorden na rust: 7-2. Stijn Verburg en Tim Schlink ontbraken bij de HC en doelman Arie Akbari is gestopt. De Hellevoeters spelen zondag op De Heikant op een waterveld tegen Prinsenbeek.

HC Voorne: Guido Gernaat; Dejan Willems, Joost van Gorsel, Robert Felling, Stan Levels; Dyon van den Berg, Jimmy Keemink, Ritchie Keemink, Lucas Waardenberg; Sebastiaan Baanen, Matthijs Roos. Kevin van Rossen, Damian de Koster, Camiel de Groot, Yannick Lankhorst en doelman Jeroen van Emmerik kwamen ook in actie.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant