Afbeelding

Nieuwenhoorn start officieel deel van het seizoen tegen oude bekende

Actueel 341 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Na vroeger op zondag al regelmatig tegen elkaar uit te komen en de afgelopen jaren met elkaar gestreden te hebben om promoties en het voorkomen van degradaties op zaterdag, speelt Nieuwenhoorn nu voor de beker, de eerste officiële wedstrijd van het jaar bij en tegen oude bekende DCV. Deze wedstrijd in Groep 1-039 van het KNBV Beker toernooi regio West 2 zal zaterdag 30 augustus om 15:00 aanvangen op het Sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel.

Zoals gezegd, DCV is een oude bekende en een tegenstander waar Nieuwenhoorn vorig seizoen bij in de competitie zat. In de altijd lastige wedstrijden tegen de stugge Krimpenaren, was het de ene keer DCV die met 1-2 won en de tweede wedstrijd trok Nieuwenhoorn met hetzelfde resultaat aan het langste eind. Uiteindelijk haakte DCV net wat eerder af in de strijd om het kampioenschap en streden de zwartwitten tot het einde mee om de titel. Helaas, voor beide clubs, bleef promotie uit en spelen beide ploegen dit jaar weer in de Tweede Klasse. Echter zit men niet bij elkaar in de competitie, daar Nieuwenhoorn is ingedeeld in Zuid 1. Zodoende lijkt dit de enige officiële wedstrijd te worden tussen beide ploegen.

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, waar de voorbereiding pas 3 weken oud is. Het is dan de vraag hoe fit iedereen is, hoe het gaat met de automatismen, weet de trainer al wie waar gaat spelen. Meestal niet, daar er regelmatig nog spelers met vakanties zijn, nieuwe spelers moeten wennen en de trainer weleens wat nieuws wil proberen. Vaak worden de poulewedstrijden van het Beker toernooi dan ook gezien als het verlengde van de voorbereiding, daar de competitie vaak gezien wordt als de echte start van het seizoen. Toch gaat het echt om de knikkers en kan een goed resultaat al helpen. Zowel voor de spirit in de groep, alsmede voor een leuk seizoen waar men kan strijden op meerdere fronten.

Hoe Nieuwenhoorn voor de dag gaat komen in deze bekerwedstrijd is gezien het feit dat de wedstrijd dus mogelijk gezien wordt als verlengde voorbereiding nog onduidelijk. Wat zeker is, is dat de gebroeders Wolters en Dimitri Gomes niet zullen spelen. Zij zijn op dit moment met vakantie. Daarnaast heeft de fysieke arbeid in deze eerste drie weken bij een aantal spelers gezorgd voor wat kleine pijntjes. Vraag is dan ook of iedereen inzetbaar is. Overigens kent trainer Ron van den Berg een prima voorbereiding met zijn elftal, met onder andere overwinningen op eersteklasser BVCB en hoofdklasser Zwaluwen. Of dat een garantie is voor succes? We gaan het de komende weken zien als de mannen om de knikkers gaan spelen. Uiteraard hebben we er alle vertrouwen in.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant