Afbeelding

Bezoek Rijkswaterstaat op de Wereldhavendagen

Actueel 292 keer gelezen

Rijkswaterstaat is niet alleen actief op de snelweg, maar ook op het water. Tijdens de wereldhavendagen stellen ze vlakbij Hotel New York in Rotterdam twee van hun schepen open voor bezoek. De bemanning vertelt wat ze doen aan veilig verkeer op het water. Daarnaast organiseren ze excursies naar de Botlekbrug en het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen.

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers terecht bij de stand van Rijkswaterstaat op de kop van de Wilhelminapier bij Hotel New York, samen met de Kustwacht. Hier liggen ook twee schepen van Rijkswaterstaat aan de kade die vrij te bezoeken zijn. De bemanning van het betonningsvaartuig De Rotterdam ontvangt bezoekers graag aan boord om over hun werk te vertellen. En de vaarweginspecteurs van de RWS 79 vertellen uit de eerste hand hoe zij zorgen voor veilig verkeer op de vaarweg en voor bestrijding van incidenten zoals olielekkages.

Botlekbrug

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je de Botlekbrug over de Oude Maas bezoeken, een van de grootste hefbruggen van Europa en een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. Tijdens de excursie kunnen bezoekers een bijzonder bezoek brengen aan de kelder van de brug waar de grote grendelinstallaties voor de brug staan.  Medewerkers van zowel  aannemer A-lanes A15 als Rijkswaterstaat vertellen u graag meer over deze complexe en bijzondere brug en hoe ze dagelijks bezig zijn met het onderhoud ervan. Vrijdag en zondag is er een excursie per bus in combinatie met een bezoek aan EIC Mainport Rotterdam, het educatief informatiecentrum van de Rotterdamse haven. Zaterdag kunnen bezoekers zich inschrijven voor een excursie op eigen gelegenheid aan de Botlekbrug.

Blankenburgverbinding

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september om 11.15 uur en 13.15 uur kunnen bezoekers per bus naar het Informatiecentrum van de Blankenburgverbinding gaan. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam. De MaasDeltatunnel die onder het Scheur gaat lopen is een belangrijk en complex onderdeel van de Blankenburgverbinding. Op dit moment wordt hier hard aan gewerkt. Hoe gaat de bouw van deze lange onderwatertunnel in zijn werk? Welke uitdagingen ontmoeten Rijkswaterstaat en het consortium BAAK bij de aanleg?

Tickets

Tickets voor de excursies zijn aan te schaffen via www.wereldhavendagen.nl vanaf maandag 26 augustus 12:00 uur. Kosten bedragen €6,- per persoon. De excursie aan de Botlekbrug op eigen gelegenheid kost €3,50 per persoon.

De excursies vertrekken vanaf het excursiebusstation ter hoogte van de ss Rotterdam op Katendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant