Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker

PLUS Trommel stelt AED 24/7 beschikbaar voor buurt

Actueel 442 keer gelezen

Hellevoetsluis - PLUS stelt, als eerste supermarkt van alle 260 PLUS supermarkten, de AED dag en nacht beschikbaar voor buurtbewoners in nood.

De meeste hartstilstanden vinden plaats in woonwijken en omdat PLUS een landelijk netwerk in vaak dichtbevolkte gebieden heeft, wordt de kans groter dat er een AED beschikbaar is om de slachtoffers van een hartstilstand snel te helpen. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. Op dit moment zijn er zo'n 17.500 geregistreerde AED's, waarvan twee derde 24/7 beschikbaar is. In totaal zijn er zo'n 30.000 nodig om optimale hulp te kunnen bieden.

Leon de la Croix, bedrijfsleider van PLUS Trommel: "Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als je binnen zes minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. Dat PLUS aangemelde AED's buiten aan hun winkels gaat ophangen, helpt bij het verbeteren van de aanwezigheid van deze levensreddende apparaten in woonwijken. Ik roep andere bedrijven op om ook hun steentje bij te dragen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant