Een prachtige prestatie van zwemster Ingrid Machielse
Een prachtige prestatie van zwemster Ingrid Machielse

Sportieve inwoonster Hellevoetsluis zwemt het Kanaal over!

Actueel 888 keer gelezen

En dan hebben we het natuurlijk niet over het kanaal door Voorne. Afgelopen woensdag op donderdag heeft Ingrid Machielse een nachtelijke (!) oversteek tussen Dover en Calais gemaakt in een tijd van 13 uur en 8 minuten!

Ze zwom in estafette vorm met Harm Veenemans uit Oostvoorne. Samen zwommen ze ruim 43 kilometer, eigenlijk is de afstand van Dover naar Calais 'slechts' 32 kilometer, maar omdat je met de getijden moet meegaan neemt het aantal af te leggen kilometers toe. Een kroon op haar indrukwekkende sportcarrière, en het resultaat van veel, heel veel trainen. Zo zwom ze op het Haringvliet menig uur naast de zeilboot van haar ouders en bouwde zo een groot uithoudingsvermogen op waardoor ze al vele mooie prestaties wist neer te zetten.

Ingrid Machielse zet zich ook regelmatig in voor het goede doel. In 2016 zwom zij kilometer op de Linge om een fantastisch bedrag in te zamelen voor het Parkinson Café. En in 2017 zwom ze als voorbereiding voor het Kanaal het IJsselmeer over. Een tocht tussen Medemblik naar Stavoren van 22 kilometer die ze in 7.39 uur zwom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant