Afbeelding

Met de bus van Art To See Voorne naar Koninklijk Theater Carre in Amsterdam

zondag 12 mei 2024 0:00

Cristina Vaudo en Margareth van Rooijen zijn beiden heel actief op cultureel gebied. Cristina is beeldend kunstenaar en heeft haar atelier in Brielle. Ze heeft het Aanschuifatelier opgericht. Naast het schilderen worden de verwachtte tentoonstellingen besproken en wordt er vaak een schilder uitgelicht. Niets is mooier dan om na het bestuderen, of het naschilderen van een beroemd kunstwerk ook het werk van die schilder in het echt te gaan bekijken! Zo ontstond het idee om museumreisjes te organiseren en zocht ze de samenwerking met Margareth. Samen willen ze deze passie delen met andere gelijkgestemden. Haar overtuiging is dat kunst heilzaam is en dat het je laat ontsnappen aan het grijze alledaagse. Margareth is een ervaren scriptschrijfster, regisseur en toneelspeelster en ze heeft diverse theaterprojecten op haar naam staan. Op dit moment is ze druk met “Maerlant’s Voorne”. Deze productie staat volgend jaar juni op de planning. Er wordt al druk gerepeteerd en muziekstukken bij elkaar gezocht. Haar grote kracht is dat ze mensen kan enthousiasmeren. Honderd mensen doen er mee aan haar historische, muzikale en theatrale voorstellingen.

Op Moederdag naar Koninklijk theater Carre in Amsterdam voor Orphée en Eurydice
Zondag 12 mei 2024

Nederlandse reisopera met Orphée et Eurydice eindigt door de componist met een gelukkig eind. De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk. De Opheus-mythe draait rond eeuwige thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op de laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven. Maar tegen het goddelijk gebod in kijkt hij om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. Maar in de versie van componist Gluck eindigt de opera met een happy end. De figuur Amor en de kracht van de liefde worden bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd.

Zondagavond 12 mei, met twee opstapplaatsen in Hellevoetsluis en Brielle. De tweederangs reservering is geldig tot eind november, wacht dus niet te lang.

Aanmelden via het inschrijfformulier op de website arttoseevoorne.poositivoos.nl