Afbeelding

Met de bus van Art To See Voorne naar Kasteel Ruurlo

woensdag 24 januari 2024 0:00

Cristina Vaudo en Margareth van Rooijen zijn beiden heel actief op cultureel gebied. Cristina is beeldend kunstenaar en heeft haar atelier in Brielle. Ze heeft het Aanschuifatelier opgericht. Naast het schilderen worden de verwachtte tentoonstellingen besproken en wordt er vaak een schilder uitgelicht. Niets is mooier dan om na het bestuderen, of het naschilderen van een beroemd kunstwerk ook het werk van die schilder in het echt te gaan bekijken! Zo ontstond het idee om museumreisjes te organiseren en zocht ze de samenwerking met Margareth. Samen willen ze deze passie delen met andere gelijkgestemden. Haar overtuiging is dat kunst heilzaam is en dat het je laat ontsnappen aan het grijze alledaagse. Margareth is een ervaren scriptschrijfster, regisseur en toneelspeelster en ze heeft diverse theaterprojecten op haar naam staan. Op dit moment is ze druk met “Maerlant’s Voorne”. Deze productie staat volgend jaar juni op de planning. Er wordt al druk gerepeteerd en muziekstukken bij elkaar gezocht. Haar grote kracht is dat ze mensen kan enthousiasmeren. Honderd mensen doen er mee aan haar historische, muzikale en theatrale voorstellingen.

Nieuw Programma Art To See Voorne
Kasteel Ruurlo en Museum More woensdag 24 januari 2024. Kasteel Ruurlo is gevestigd in een historisch en prachtig kasteel uit de 14e eeuw. Een passende locatie voor het werk en leven van de koele grootmeester Carel Willink. Kasteel Ruurlo heeft een rijke geschiedenis. Bezoek naast het kasteel en de Willink-collectie, ook de gerestaureerde landschapstuin en de Oranjerie. De mix van de kunst, historie, architectuur en de prachtige natuur, maken een bezoek aan het kasteel meer dan waard. Kasteel Ruurlo staat garant voor een complete beleving.

Museum MORE. Binnen de collectie van Museum MORE zijn verschillende hedendaagse kunstenaars vertegenwoordigd. Zij geven ons hun geheel eigen blik op de werkelijkheid.

Er zijn twee opstapplekken in Hellevoetsluis en in Brielle. Deze dag wordt afgesloten met een heerlijk dinertje. Wil je mee, wacht niet te lang; aanmelden via het inschrijfformulier op de website: arttoseevoorne.poositivoos.nl