Afbeelding
Foto: Amazing Singers: Dorine Smit Fotografie

Flakkees Korenfestival

vrijdag 9 juni 2023 19:30 tot 22:30

Oude-Tonge- Gelukkig wordt een traditie voortgezet. Dit keer niet met vier, maar met vijf koren. Een welkome aanvulling, ook al gaat dat gepaard met het verlies van twee koren, die van het begin af aan meededen.

Door Henk Blanke

Het 4 korenconcert is al jaren een begrip op Goeree-Overflakkee. Alleen, zoals bij vele andere evenementen, gooide corona roet in het eten.  Toen de organisatie in 2020 zo goed als rond was, brak de corona epidemie uit. Het concert werd afgelast. Maar, zo was de stellige overtuiging, als het weer mogelijk is, gaan we op de ingeslagen weg voort. Dit jaar werd de draad weer opgepakt. Opnieuw met de vier pijlers van weleer? Helaas niet. Apollo uit Nieuwe-Tonge was intussen opgeheven en Excelsior uit Dirksland deed vanwege een aankomende dirigenten wisseling niet mee. Wat nu?

Nieuwe kandidaten Een rondje langs de ‘velden’ bracht gelukkig veel enthousiasme teweeg. Zoveel zelfs, dat nu vijf koren warmliepen om de traditie voort te zetten. Daarom is de oude naam veranderd. ‘Flakkees Korenfestival’ dekt meer de lading. De deelnemende koren komen tenslotte uit verschillende plaatsen op het eiland. En dus staat er op vrijdag 9 juni een keur aan koren in de Grutterswei. En dat zijn niet de minste!!