Afbeelding

Activiteiten rondom Erfgoed tijdens Voorne in Stelling

zaterdag 27 mei 2023 10:00 tot zondag 28 mei 16:00

Tijdens het evenement Voorne in stelling op zaterdag 27 en zondag 28 mei is er aandacht voor het militaire erfgoed in Voorne aan Zee. Bunkers en verdedigingswerken spreken tot de verbeelding. Het zijn iconische overblijfselen uit het militaire verleden waar veel over te vertellen is.

In Hellevoetsluis zijn er activiteiten op zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur rondom Kazerne Haerlem, fort Noorddijk en het Bomvrij logies waar de Equipage de Delft met re-enactment aanwezig is. Voor kinderen zijn er activiteiten o.a. Bunker spel, speurtocht, XL katapult, bamboe bouwen, re-enactment en oude legervoertuigen te zien op het plein voor de Kazerne. Zondag staan de gidsen van stichting verdedigwerken klaar, zijn er ambachten, re-enactment, en de Kanonniers demonstreren het mobiel geschut om 13:00 uur. In Brielle, Oostvoorne en Rockanje zijn op zaterdag diverse rondleidingen en openstellingen o.a. een bijzonder complex aan de Windgatseweg wat alleen op deze dag open voor publiek is. De fietsroute met historische informatie is ook weer uitgezet voor een actief rondje Voorne. Op de website www.fronttaal.info staat het volledige programma en alle openingstijden.