Juniperus Chinensis
Juniperus Chinensis Eigen bonsai.

bonsai vereniging rijnmond bijeenkomst

zondag 14 mei 12:30 - 16:30

Bonsai Vereniging Rijnmond houdt elke tweede zondag van de maand (tenzij anders op onze website aangegeven) een bijeenkomst om aan eigen bonsais te werken. Dit zijn bomen van leden van de vereniging. Wil je komen kijken hoe dat in zijn werk gaat, ben je van harte welkom. 

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Onze leden kunnen je alles over bonsai vertellen, dus mocht je toevallig een bonsai hebben neem die gerust mee. Onze vereniging houdt eveneens elke 3de maandagavond  van de maand een werkavond, dus mocht je op zondag geen tijd hebben, ben je op maandagavond ook welkom. Van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

De kunst van bonsai is te proberen de natuur na te bootsen. Bonsai betekent letterlijk boom in pot, deze kunst werd duizenden jaren geleden door de Chinezen bedacht. Zoals wij planten in de woonkamer houden, werd ook door de Chinezen (elite)  bonsai landschappen in huis gehouden. Ongeveer 700 honderd jaar geleden werd deze kunstvorm door de Japanners overgenomen en verder verfijnd.

Bonsai is daarna overgewaaid naar America en Europa. Elk jaar worden over de gehele wereld en Europa internationale tentoonstellingen gehouden, ook in Nederland. In ons land bestaan ook vele verenigingen dus ook hier vlakbij in Hekelingen.

Bonsai staat misschien bekend dat het zeer oude en kostbare bomen zijn, dat is zeker waar, maar voor het maken van een bonsai en als beginneling, kun je bij het tuincentrum een boom of struik kopen, dus met weinig geld en wat eenvoudige gereedschappen kun je aan je nieuwe hobby beginnen.

Het is voornamelijk een kwestie van geduld.  Als je aan een bonsai begint duurt het enkele jaren voordat je kunt zeggen dat het een bonsai is, of zal worden.

Is je interesse gewekt? Komt dan zondag 12 maart langs om de sfeer te proeven. Op 16 april houden wij een bonsai show. Hiervoor worden de beste bomen van de leden tentoongesteld en er worden bonsais geselecteerd voor een show in de Botanische tuin te Delft (Bonsai Van Het Westen) die elk jaar wordt georganiseerd.

Verder houden wij regelmatig  workshops, lezingen, excursies e.d. om onze hobby te ontwikkelen. Op onze website kun je alle gegevens van de vereniging en ook ons programma bekijken en een datum kiezen die jou het beste past om kennis te maken.

Tot ziens !

www.bonsai-vereniging-rijnmond.nl

volg ons ook op Facebook.