Glaskunst: Han de Kluijver
Glaskunst: Han de Kluijver Foto: Reggy Barra

Tentoonstelling Beeldentuin Ravesteyn belooft weer een belevenis te worden

vrijdag 12 mei 2023 12:00 tot zondag 4 juni 17:00

Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 4 juni is de ruïne Ravesteyn en het omliggende landgoed voor de 28e maal het decor van de jaarlijkse Beeldentuin. Gedurende drie weken is in de tuin, een oase van rust en natuurschoon, een spannende expositie van sculpturen te zien. De bezoeker ontmoet er een grote variëteit aan kunstwerken van meer dan 20 hedendaagse kunstenaars. 

Ruïne als decor 
Op het landgoed van vijf hectare zijn sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties te zien als onderdeel van of in interactie met hun natuurlijke omgeving. Met als hoogtepunt de ruïne zelf die ruimte biedt aan onder andere een installatie getiteld ‘Het fossiliseren van het verleden’. Deze installatie van hoofdzakelijk glas reflecteert op het heden, verleden en mogelijke toekomst. Ook het transparante koperen gaasdoek van Hilde de Rooij, de vergankelijke objecten van Ida Scheijgrond en de met glas omhulde ruimtes van de glaskunstenaar en architect Han de Kluijver verbeelden de materialisatie van herinneringen.

Kunstenaars 
In de beeldentuin is verder werk te zien van: Peter van den Akker (cortenstaal), Koen Dudink (keramiek), Leo Heerkens (brons, messing, aluminium en staal), Martien Hendriks (RVS, cortenstaal), Eirik Jahsen (RVS), Thea Kanters (keramiek), Miranda Karskens (steen), Mira de Koning-Stanojevic (glasfusion), Huub en Adelheid Kortekaas (cortenstaal, polyester), Thijs Kwakernaak (hout), John Mostert (brons, cortenstaal), Beatrijs van Rheeden (porselein), Fieke de Roij (steen), Talitha Schiffer (minerale gietmassa en hout), Eja Siepman van den Berg (brons), Linda Verkaaik (brons, staal), Auke Wassenaar (polyester, metaal), Herma de Wit-Orobio de Castro (brons), Joost Zwagerman (RVS, cortenstaal). 

Tijdens de openingsdagen zijn de kunstenaars regelmatig in de tuin aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.  

Openingstijden: 12 mei t/m 4 juni 2023, van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten. 

Meer informatie: www.ruine-ravesteyn.nl 

Mailadres: kunstcommissie@ruine-ravesteyn.nl 

Facebook: Ruïne Ravesteyn 

Instagram: ruineravesteyn