Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Open dag Marinemuseum Ramtorenschip De Buffel

zondag 26 maart 2023 11:00

Hellevoetsluis - Tijdens de cultuurweek Voorne aan Zee is de Buffel aan de Koningskade in de vesting van Hellevoetsluis op zondag 26 maart tussen 11.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken. 

Marinemuseum Ramtorenschip Buffel heeft sinds 1 juli 2022 de nationale status van erkend museum. Tijdens openingsdagen is men een toegangsprijs verschuldigd Op zondag 26 maart is dat niet het geval. Organisatie en collectie van het museum worden geheel beheerd door vrijwilligers. Met veel enthousiasme zijn zij bezig zijn om de geschiedenis van dit bijzondere historische schip door middel van collectie, beelden en verhalen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dit brengt veel interessant werk met zich mee en daarom worden belangstellenden uitgenodigd op zondag 26 maart een bezoek aan dit schip te brengen. Wellicht is het na dat bezoek reden om als vrijwilliger actief te willen worden op dit bijzondere schip. Over de vele mogelijkheden kan a.s. zondag desgewenst vrijblijvend alle informatie worden verstrekt. Dus: “Welkom aan boord.”