Cursus Vlinders en Libellen voor beginners

vrijdag 24 maart 2023 0:00

Wilt u wel eens weten wat voor een schitterend beestje voorbijvliegt of fladdert? Hoe dat beestje eet, leeft en overleeft? Hoe het samenleeft met een of meerdere soorten planten? Van welke landschappen het houdt en van welke het gruwt? Dan is ‘Vlinders en libellen voor beginners’ voor u een geschikte cursus.

De cursus bestaat uit vier avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in basisschool De Vogelenzang locatie Noord, Trompetpad 2, 3208 SJ Spijkenisse Daarnaast zijn er twee middagexcursies, de eerste in het park Vogelenzang te Spijkenisse, de tweede bij de Tenellaplas in Oostvoorne.

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de Natuurvereniging Hollandse Delta (een afdeling van de KNNV) en de plaatselijke IVN-afdeling. De kosten bedragen €35,- per deelnemer voor leden KNNV of IVN en €42,50 voor niet leden. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 20 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden.

De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavonden 4 april, 11 april, 18 april en 9 mei. De excursies zijn op zaterdagmiddag 15 april en zaterdagmiddag 13 mei.

Indien de weersomstandigheden ongunstig zijn, zullen voor de excursies andere data worden afgesproken. De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de middagexcursies van 13.30 uur tot 15.30 uur. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Jaap van Elst, insectenwerkgroephd@gmail.com

Aanmeldingen voor de cursus kunnen voor 24 maart gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com