Afbeelding

Samen bouwen aan een nieuwe maquette voor Den Briel Museumactiviteit

dinsdag 21 maart 2023 14:00 tot zondag 26 maart 16:30

De stadsplattegrond die Jacob van Deventer in 1559 van Brielle maakte, is de basis voor een knutselactiviteit die Pieter de Dreu van Historisch Museum Den Briel van 21 t/m 27 maart organiseert in het kader van de Cultuurweek in Voorne aan Zee.

Op uitgesneden perceeltjes van de plattegrond mogen bezoekers van het museum, jong en oud, hun eigen bouwwerk maken. Elk bouwsel wordt daarna op de juiste plek terug geplaatst. Op het eind van de Cultuurweek is een nieuwe maquette van Brielle ontstaan, die tot en met 7 april in het museum tentoongesteld wordt. Daarna kunnen de bouwers hun perceeltje ophalen en mee naar huis nemen.

Wanneer en waar dinsdag 21 maart t/m zondag 26 maart 2023 van 14:00 tot 16:30 uur, in de Cornelia van der Lindenzaal van het museum.

Aanmelden noodzakelijk Via info@historischmuseumdenbriel.nl onder vermelding van “Maquette” of via de receptie van het museum. Deelname is gratis. Museumbezoek is voor de knutselaars gratis.