Afbeelding

’t Dijckhuis, huis vol kunst

maandag 20 maart 2023 0:00 t/m zondag 26 maart 0:00

Het Dijckhuis in Vierpolders is met zijn bijna 11-jarig bestaan niet alleen een begrip in Vierpolders maar tevens een gezellige verenigings- en ontmoetingsplaats voor heel Voorne aan Zee geworden. Menig bridgevereniging en sportvereniging heeft deze fraaie locatie reeds gevonden. Tevens voor éénmalige bijeenkomsten of activiteiten, is het een ruime en gezellige locatie gebleken.

Minder bekend is de doorlopend aanwezige kunst welke in vitrines, op sokkels of aan de muur getoond wordt. Deze kunstobjecten van vaak lokale kunstenaars, worden door Wim Kabouw en Kees Haanstra, van de Stichting ’t Dijckhuis, in samenspraak met Kunstkring Voorne samengesteld. Eens in de 2 maanden worden alle getoonde kunstwerken vervangen door de creaties van weer andere kunstenaars. Op deze laagdrempelige manier kan lokaal van kunst genoten worden en hebben kunstenaars een mooie mogelijkheid om te exposeren. In Coronatijd is de kunst zelfs via een online bijeenkomst door enkele kunstenaars naar de mensen ‘thuis gebracht’. Dit bleek een mooie en unieke ervaring. Momenteel zijn alle maatregelen weer ingetrokken en kunnen we eenvoudig op bezoek gaan in ’t Dijckhuis. Om dan onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie samen te genieten van schilderwerken, beeldhouwwerken, glazen beelden en al wat meer op ons rustgevende Voorne gemaakt wordt. Mogelijk dat we u ook mogen begroeten tijdens de Cultuurweek Voorne aan Zee. Deze vindt plaats van 20 – 26 maart en heeft als doel cultuur op een laagdrempelige manier aan te bieden. Zo willen we cultuur als verbinder en als gelegenheid tot ontmoeting maken. Voor openingstijden van ’t Dijckhuis, zie www.dukdalfbrielle.nl/multifunctioneel-centrum-t-dijckhuis of bezoek onze site van de Stichting www.dijckhuis.nl . ’t Dijckhuis, hèt kloppend hart van Voorne-Putten!