Afbeelding
Foto: Arthur Los

Boekenweek met Marcel van Roosmalen, P.F. Thomése en Tom Lanoye

zondag 19 maart 2023 20:00

Op woensdagavond 15 maart komen in het BREStheater Marcel van Roosmalen hij is journalist en schrijver en P.F. Thomése die schrijver is van een groot en belangrijk literair oeuvre. Deze avond worden zij geïnterviewd, maar ze zullen ook uit o.a. hun nieuwste boek Totaal en Swansdale voordragen. Van Roosmalen schreef onder meer Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmakerbeker. In 2020 verscheen Nederland onder het systeemplafond, met foto’s van Jan Dirk van der Burg. Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt. Van Roosmalen wordt gerekend tot de beste columnisten van Nederland.

Thoméses bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. Thomése zijn boek: J. Kessels groeide tegen zijn zin uit tot een heus cultfenomeen. Het boek is verfilmd; J. Kessels: The Movie (met o.a. Frank Lammers). Thomése is winnaar van de AKO Literatuurprijs, Bob den Uylprijs en de Max Pam Award.

Zondagmiddag 19 maart komt Tom Lanoye in het BREStheater vertellen over zijn nieuwste boek de Draaischijf. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied (Nederland en Vlaanderen), en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs en in 2012 was hij de schrijver van het Boekenweekgeschenk Heldere hemel.

Deze Boekenweekavond en middag is een samenwerking van BREStheater en Hoofdstuk Een.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.brestheater.nl of in de boekwinkel.