Afbeelding

10e editie Voorne’s Duin Trial en Walk

zondag 3 december 2023 7:00

Voorne aan Zee - Op zondag 3 december vindt de 10e editie plaats van Voorne’s Duin Trail & Walk. De inschrijvingslimiet van 1000 deelnemers is bijna bereikt, op dit moment staan al meer dan 900 traillopers en wandelaars ingeschreven voor dit, in onze regio, zo unieke evenement.

Dit jaar komen deelnemers niet alleen uit heel Nederland, maar ook uit Mexico, Finland, Oostenrijk, Duitsland en België. Er zijn maar liefst vijf afstanden waar de deelnemers aan de trails uit kunnen kiezen, een 10, 15, 27, 43 of 60 km trail. Ook de wandelaars hebben dit jaar meer keuze. Naast de inmiddels traditionele 15 km, is er nu ook een 27 km. Wandelaars die hun stempelboekje meenemen, krijgen daarin het unieke Voorne’s Duin Trail & Walk stempel.

De verschillende routes zijn zwaar en uitdagend. Mul duinzand, pittige klimmetjes en een fikse bries op het strand. Daartegenover staan zoveel natuurschoon en gezelligheid dat deelnemers graag een beetje bikkelen om dit mee te maken. De unieke en mooie Voorne’s Duin Trail herinnering en het broodje Unox vormen al jaren de beloning!

Dieren in ons duingebied
Ieder jaar staat een dier uit ons duingebied centraal. Zo werd onze bandana gesierd door de vos, de buizerd, de ree en is het dit jaar de beurt aan een beestje waar wij allemaal jeuk van krijgen, de teek. Niet zo populair als de andere dieren, maar het is belangrijk om juist aan dit diertje aandacht te besteden omdat het veel ellende kan veroorzaken. Overigens heeft de ontwerper het diertje wat mooier en ontzagwekkender gemaakt dan het echte exemplaar.

60 km hardlopen door ons duingebied
De organisatie stond voor een uitdaging bij de afstand van 60 km. Deelnemers mogen namelijk niet voor zonsopgang en na zonsondergang het natuurgebied betreden, terwijl het parcours dusdanig zwaar is dat je als deelnemer echt je tijd nodig hebt. Gelukkig werd ook hier een praktische en veilige oplossing voor gevonden.

Organisatie van dit evenement zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van Stichting het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten. Een gedeelte van het inschrijfgeld is dan ook bestemd voor deze organisaties. 

Inschrijven via https://inschrijven.nl/

Meer informatie via https://www.voornesduintrail.nl/nieuws-en-pretrails/