Een diversiteit aan vogels zal te zien zijn tijdens de vogelbeurs
Een diversiteit aan vogels zal te zien zijn tijdens de vogelbeurs pixabay

Vogelbeurs

zaterdag 28 januari 2023 13:30

Hellevoetsluis - Vogelvereniging De Vogelvriend uit Hellevoetsluis organiseert zaterdag 28 januari weer een vogelbeurs in het clubhuis aan het Schelpenpad 8 in Hellevoetsluis. 

De beurs is geopend van 13.30 uur tot 15.30 uur en de toegang is gratis. Op deze beurs zijn altijd volop diverse vogels aanwezig en deskundigen aanwezig. Ook worden er vogelzaden en opfokvoer verkocht. U kunt al uw vragen op het gebied van vogels stellen. Op deze beurs worden vogels te koop worden aangeboden door leden en handelaren. U kunt de vereniging steunen door uw oude vogelkooi te doneren.  Het 21-spel, met prachtige prijzen, is aanwezig. Voor meer informatie: Bert Casteleijn , tel: 0181-315028 , 0651 089125 of www.de-vogelvriend-hellevoetsluis.com.

Reuma inloop

Spijkenisse - Reuma Inloop in De Boekenberg in Spijkenisse 2 februari 2023. Elke maand is er een inloopmiddag voor diegenen die op zoek zijn naar een luisterend oor of informatie. Zij kunnen die vinden bij medepatiënten die uit eigen ervaring bekend zijn met soortgelijke vragen of problemen door de ziekte. Donderdag 2 februari 2023 is er, zoals elke eerste donderdag van de maand een koffie/thee/inloopmiddag op de 1e etage van bibliotheek. De Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse. Iedereen die informatie wil over reuma, artrose en fibromyalgie en/of de activiteiten van de Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (waaronder hydrotherapie bij de Zuidwester en zaaloefentherapie/ hydrotherapie en andere vormen van bewegen bij Delta Sportcentrum) is welkom van 13.30 tot 15.30 uur. U hoeft geen afspraak te maken, maar kunt uw vragen combineren met een bezoek aan de bibliotheek, die zeer de moeite waard is. 

Dead Poets Society

Hellevoetsluis - Keating (Robin Williams) doceert in 1959 Engels aan een deftige kostschool voor jongens waar ijzeren discipline heerst. Zijn filosofie ‘the purpose of education is to think for yourself’ valt in slechte aarde bij de staf en de ouders, maar maakt hem razend populair bij de leerlingen. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van een klein groepje jongens die Keatings lessen ter harte nemen met tragische gevolgen. Cultuurhuisfilm, zondag 29 januari, 13.30 uur, kaartjes via www.bzhd.nl

Bingo avond in Buurtcentrum Oude Woelhoek

Hellevoetsluis - Op vrijdag 03 februari wordt weer de maandelijkse 18+ bingo avond gehouden in de Oude Woelhoek. Neem vooral iemand mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De avond is incl. 2 pauzes. U kunt van te voren frituursnacks bestellen aan de bar voor in de grote pauze van ± 21.15 uur. Er zijn diverse boekjes te koop voor de speelrondes. De zaal en de bar zijn al open vanaf 18.30 uur. De bingo begint om 19.30 uur en eindigt rond 23.00 uur. Het adres? Achterdorp 9 in Hellevoetsluis.

Brei- en Haakcafé “De Luie Wijven

Hellevoetsluis - Het Brei - en Haakcafé gaat iedere oneven week van de maand op woensdag draaien. Woensdag 8 februari 2023 is het eerstvolgende café. Daarna 15 februari, 8 maart, 15 maart. Dit komt omdat Hart van Hellevoet al was geboekt. Nà 15 maart gaat het rooster gewoon iedere oneven week, dus 29 maart enz. Openingstijd:  13.30 uur – 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Locatie: Hart van Hellevoet, De Eik 68, Hellevoetsluis. Entree is 1,50 euro . Hiervoor krijg je 2 x thee of koffie. Info: Gonny Mol, tel.nr. 06-21146662 of Trees Kaffa, tel. nr. 0181-315497.

Dansen zonder partner

Hellevoetsluis - Bewegen op muziek is niet alleen goed voor de conditie, maar werkt ook zéér ontspannend. Elke donderdagmiddag worden in dansacademie “Ri-Jo” linedance lessen gegeven o.l.v. een professionele docente. Vroeger op countrymuziek, tegenwoordig veel meer op Spaanse en Zuid Amerikaanse klanken. Ook hoort men evergreens en eigentijdse hits. INTERDANS, vereniging voor internationale dans, geeft gratis proeflessen op 9 en 16 februari 2023 om 11.30uur. Bij voldoende deelname wordt een beginnerscursus gestart en wel op 23 februari 2023. Locatie: dansacademie “Ri-Jo” Kanaalweg O134, Hellevoetsluis. Info: Ans de Groot, tel. 0181-314990 of Trees Kaffa, tel. 0181-315497 www. Interdans.nl.

Muzikaal eerbetoon in Watersnoodmuseum

Ouwerkerk- In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wordt zondag 29 januari een bijzonder herdenkingsconcert gegeven door Koninklijke Muziekvereniging Witte Van Haemstede uit Haamstede en Harmonie Nieuw Leven uit Ouwerkerk.Onder leiding van Milou Antheunisse spelen ze diverse klassieke en modernere muziekstukken, als een muzikaal eerbetoon.  Het herdenkingsconcert wordt uitgevoerd in de eerste caisson van het Watersnoodmuseum. Met acht nummers wordt een muzikaal eerbetoon gegeven aan de slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953. Het optreden is een onderdeel van de herdenkingsactiviteiten die in 2023 plaatsvinden in en om het Watersnoodmuseum. (zie ook www.watersnoodmuseum.nl). Het concert is openbaar en gratis te bezoeken. De inloop is vanaf 14:30. Het concert begint om 15:00 uur. Locatie: Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ, Ouwerke

Nu ik je zie 

Hellevoetsluis - Een zoektocht van een zoon naar zijn vader gespeeld door Soy Kroon (try out). Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet iets van zijn leven te maken? Gebaseerd op het boek dat Merlijn Kamerling schreef over zijn verhouding tot zijn vader Antonie. Een verhaal over uitgestelde rouw. Over volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. En over een onverwacht sterke bloedband. Theater Twee Hondjes, 3 februari, 20.15 uur. 

Nueva Manteca

Spijkenisse - Het ensemble Nueva Manteca vormt al bijna veertig jaar de top van de Nederlandse jazz. Regelmatig klinkt hun muziek op radiostations in Noord en Zuid-Amerika. Oprichter Jan Laurens Hartong (1941-2016) slaagde erin ons koude kikkerlandje de echte jazz met de warmbloedige latin te combineren. Na Hartong zijn plotse overlijden moest Nueva Manteca opnieuw zijn weg vinden. Saxofonist Ben van den Dungen heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een herleving van het ensemble. Hun muziek staat in het teken van hun laatste album ‘Art’, de muziek van Art Blakey’s Jazz Messengers. Zondag 29 januari 2023 - 15.00 uur, Theater De Stoep,