Afbeelding
Wil van Balen

Vestingdagen 2.0

vrijdag 19 augustus 2022 10:11 tot zondag 21 augustus 10:11

Hellevoetsluis -  Vestingdagen 2.0  wordt als vanouds gehouden in het derde weekend van augustus en is gratis toegankelijk. 

Stichting Voorne Putten Evenementen gaat het oer-Hellevoetse evenement organiseren. De Vestingdagen worden op vrijdagavond geopend met een feestelijke ceremonie. Dit jaar is de kermis op het Zuidfront. Op het festivalterrein op het Zuidfront  zullen een aantal artiesten hun opwachting maken. Vrijdagavond zullen Gerard Joling en Alex optreden. Zaterdagavond John West en Snollebollekes. Beide avonden zullen ook DJ Yorit en de band  ’Mag het wat zachter’ optreden.

Het hele weekend is er van alles te doen zo zijn er onder meer demonstraties van de Reddingsbrigade. Op zaterdag zijn er helikopterrondvluchten. De nostalgische trekkers, de oude vrachtwagens, het modelbouwplein en natuurlijk de kindertrein zijn er weer. De braderie loopt nu helemaal door zodat je echt een rondje kunt maken. Molen de Hoop is open en daar zullen weer oude ambachten te zien zijn en streekproducten verkocht worden. Ook aan de Koningskade zijn er verschillende markten. Nieuw dit jaar is het socialmedia plein waar je met allerlei gadgets de leukste selfies kunt maken. De marine pakt groot uit met acht onderdelen waar je van alles kunt beleven.  Op de Burgemeester van der Jagtkade komt een spectaculair Formule 1 plein met onder meer een raceroom met racesimulators. Ook is er een formule 1 wagen waar kinderen een pitstop challenge kunnen doen. Bij Fort Haerlem wordt op zaterdag een demonstratie ringsteken in klederdracht met nostalgische trekpaarden gehouden.

Kijk op  https://www.facebook.com/VestingdagenHellevoet voor meer informatie over dit event. In de Vestingdagenspecial hieronder lees je meer over het evenement waaronder het programma en een plattegrond.