Extra openstelling de Duinhuisjes
Extra openstelling de Duinhuisjes

Extra openstelling de Duinhuisjes

woensdag 17 augustus 2022 13:30 tot 16:30

Wo 17 augustus 2022      Extra openstelling

Woensdag 17 augustus open vanaf 13.30 tot 16.30 uur.

“De Duinhuisjes”, Duinstraat 19, 3235 NK Rockanje

 

De huisjes in het openluchtmuseum dragen de namen waar ze oorspronkelijk gestaan hebben in Westvoorne.

 

Duinhuisje “Duinstraat”

Is het monumentale huisje van het openluchtmuseum.

Dat is het enige huisje wat van oudsher op het terrein staat.

 

Duinhuisje “Huttendijk” Het huisje was daar in 1864 herbouwd. Daarvoor - rond 1850 - stond het bij het ‘Pesthuis’ in de buurt van het Brede Water.  Vrijwilligers van de Historische Vereniging Westelijk Voorne hebben dit huisje in 1987 steen voor steen afgebroken en op het museumterrein herbouwd. 

 

Duinhuisje ‘Kreekpad’ Dit in 1993 herbouwde keuterboerderijtje komt ook uit Rockanje en stond rond 1860 aan het Kreekpad.  De inrichting bestaat uit een woonkamer met keuken en bedstee, stal en zolder.  Duinhuisje ‘Kreekpad’ is gemeubileerd en ingericht zoals rond 1900–1920 gebruikelijk was en bevat ook een ‘opoe kamertje’.

 

Duinhuisje ‘Duinzoom’ De herbouw van het vierde duinhuisje vormde het grote project van de Historische Vereniging in 2004.  In de vroegere stal en woonkamer is nu de tentoonstellingsruimte voor jaarlijkse thema-exposities en wordt er een film vertoond over het leven en dialect van de vroegere duinbewoners.

Locatie