Afbeelding
Foto: Marina de Bondt

Gratis uitzicht op hoog niveau!

zaterdag 9 juli 2022 12:00

Hellevoetsluis - Aanstaande zondag, 10 juli, is de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting opnieuw geopend voor publiek van 12.00 – 16.00 uur. In de komende maanden wordt u diverse malen in de gelegenheid gesteld om dit bijzondere gebouw ook van binnen en van boven te bekijken. En dit jaar is helemaal bijzonder want de vuurtoren bestaat precies 200 jaar!

De toegang tot het gebouw is gratis en het ontvangst is hartelijk. U wordt zowel beneden als boven in de vuurtoren begeleid door een gastvrouw of –heer. Tijdens uw bezoek wordt u, indien gewenst, geïnformeerd over allerlei interessante zaken met betrekking tot de vuurtoren zelf en de omgeving. De opgang naar de top is smal en een flinke klim, maar vooral de moeite waard. Eenmaal boven wordt u beloond met een schitterend uitzicht. Maak zondagmiddag dus van de gelegenheid gebruik om Hellevoetsluis en de wijde omgeving op grote hoogte te verkennen.

Het betreden van het monument is op eigen risico. Als het weer slecht is dan vervallen de openingstijden, ivm de veiligheid.

De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de Vuurtorenvrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis. Zij zijn nog op zoek naar enthousiaste dames en heren die het team willen versterken. Kunt u af en toe een paar uurtjes vrijmaken (meestal op zondag)? Zij komen graag met u in contact. Voor informatie kunt u bellen met Gerrit Horstman op telefoonnummer is 06 - 53 35 72 20.

Locatie