Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Sloeproeiregatta en Drakenbootrace op 2 juli

zaterdag 2 juli 2022 13:00

Hellevoetsluis - Vorig jaar lanceerde Rotary Club Voorne aan Zee het idee om op het Haringvliet een Sloeproeiregatta te organiseren. Helaas gooide de pandemie toentertijd roet in het eten.

Dit jaar gaat het voor het eerst wel door. Het evenement ‘Hellevoetsluis Maritiem’ vindt op zaterdagmiddag 2 juli plaats in en rondom de vestinghaven van Hellevoetsluis. Om deze eerste editie gelijk een mooi evenement van te maken is besloten om ook Drakenbootraces aan het programma toe te voegen.  Aan het einde van de middag wordt voor genodigden en deelnemers dit alles afgesloten met een gezellige barbecue op de kade in de vesting. Rotary Club Voorne aan Zee wil met evenement een mooi bedrag op halen voor de KNRM en de lokale reddingsbrigade. 

Maritiem event
De roeiregatta valt (deels) samen met het internationale sportvisevent World Predator Classic. Op de laatste dag van WPC vindt namelijk de Sloeproeiregatta en de Drakenbootrace plaats waardoor het een groots maritiem event zal worden.

Meedoen? 
Inmiddels hebben zich al acht boten aangemeld voor de sloeproeiregatta. Om 13 uur klinkt het startsein voor de roeiregatta. En om 13.30 uur start de Drakenbootrace. In een Drakenboot is plaats voor 6 roeiers en een trommelaar. Wil je je aanmelden met bijvoorbeeld je collega’s (leuk als teambuilding) of met een groep vrienden kijk dan op https://www.hellevoetsluismaritiem.nl/

Het belooft een heel spektakel met veel boten, muziek en dans te worden!  Een waar waterweekend, dus zet 2 juli alvast in je agenda!

Locatie