Afbeelding
Foto: Marina de Bondt

Gratis toegang tot de vuurtoren op zondag 29 mei

zondag 29 mei 2022 12:00 t/m 16:00

Gedurende een aantal maanden is de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting te bezoeken, meestal op de laatste zondag van de maand. Extra leuk: in 2022 zijn er veel extra data waarop het gebouw van binnen te bezichtigen is.

Aanstaande zondag is de volgende openstelling. Kom tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van een spectaculair uitzicht! U wordt zowel beneden als boven ontvangen door enthousiaste vrijwilligers; zij beantwoorden al uw vragen indien gewenst en voorzien u eventueel van interessant foldermateriaal. Het betreden van de vuurtoren is op eigen risico. De trap naar boven is smal en u maakt een flinke klim, maar een prachtig uitzicht over het water en de Hellevoetse vesting is uw beloning! Bij slecht weer blijft de vuurtoren gesloten in verband met de veiligheid. 

Wist u dat …
· De vuurtoren voor de eerste keer ontstoken is op 1 september 1822? Dit jaar bestaat het gebouw dus 200 jaar!
· De vuurtoren totaal 18,10 meter hoog is en een doorsnee heeft van 3,30 meter?
· De muurdikte van de toren 80 cm is?
· Er een speciale vuurtorenpuzzel ontworpen is vanwege het 200-jarig jubileum? U kunt de puzzel kopen bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Westzanddijk 1a.

Wat het bezoek nog leuker maakt: op iedere laatste zondag van de maand geven de kanonniers van Hellevoetsluis een demonstratie. Aan de overkant van de vuurtoren wordt er regelmatig met het kanon geschoten. Het is zeer spectaculair om dit mee te maken. Oren dicht …..

Kom het beleven op 29 mei!

De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de vuurtorenvrijwilligers van de stichting Promotie Hellevoetsluis.

Locatie