Afbeelding
Foto: Marjolijn Breuring

Brielle danst HOOP

woensdag 7 december 2022 20:30

Na vele jaren het moeten doen zonder moderne dans voorstellingen van eigen bodem op Voorne-Putten, komt hier eindelijk verandering in. Op 7 en 8 december om 20.30 uur is in het BREStheater de moderne dansvoorstelling HOOP te zien. HOOP is gemaakt in het kader van het jubileumjaar ‘450 jaar Vrijheid van Brielle’.

Maar hoe maak je een dansvoorstelling over 1572 en Brielle als eerste bevrijde stad in Nederland? Met deze vraag ging choreograaf Marjolijn Breuring samen met 12 dansers en een componist aan de slag.

Het resultaat is een moderne dansvoorstelling met live muziek van Terence Hansen, waarin de verschillende disciplines dans, muziek en beeldende expressie elkaar versterken in de choreografie. Verwacht een heftige, hoopvolle ervaring in een verwarrende tijd. Een humane voorstelling, waarin persoonlijke vrijheid en vrijheid van een groep centraal staan.

Kaarten zijn te bestellen via www.BREStheater.nl/hoop voor €15,- per ticket.