Afbeelding
foto 3xNiks

Shanties bij de vuurtoren

vrijdag 7 oktober 2022 20:00 tot 22:30

De shantykoren “3xNiks” en “Helius Shanty Zangers” zingen bij de vuurtoren. Zeemansliederen en vuurtoren horen een beetje bij elkaar dus mogen deze koren niet ontbreken bij 200 jaar vuurtoren. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het DeltaPort donatiefonds. 

Het Shanty- & Seasongkoor van de Helius Shanty Zangers is in november 1980 opgericht door een aantal enthousiaste leden van de W.S.V. “Helius”. Het koor staat onder leiding van dirigent Aart van der Gronden. Hij schrijft ook de veelal driestemmige arrangementen voor het koor.

Shantykoor 3xNiks komt uit Heenvliet. Het repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri’s en zeemansliederen, maar ook Engelstalige shanties ontbreken niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman roert, zoals zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.