Vier dagen lang festiviteiten rondom twee eeuwen vuurtoren.
Vier dagen lang festiviteiten rondom twee eeuwen vuurtoren. Foto: Wil van Balen

Vuurtoren Hellevoetsluis 200 jaar onze trots

donderdag 6 oktober 2022 20:00

Hellevoetsluis - Om het 200-jarig bestaan van de vuurtoren te vieren vinden er van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober allerlei activiteiten plaats bij de vuurtoren. Er zal een tent op het parkeerterrein worden geplaatst. In de tent wordt een expositie over 200 jaar vuurtoren ingericht.

Donderdag 6 oktober 20.00 uur laat je horen bij de Hellevoetse vuurtoren! Met o.a. zanger Willem met een speciale vuurtorenlied.

Vrijdag 7 oktober 13.00 uur vuurtoren open voor publiek, 14.00 uur Aanschuifkoor special. Gezellig zingen met zijn allen met de presentatie van het nieuwe Voorne aan Zee lied! 20.00 uur De Helius Shantyzangers en Shantykoor 3x Niks treden op in de tent
Zaterdag 8 oktober 13.00 uur Vuurtoren is open voor publiek, 13.00 uur muzikale vuurtoren verwelkomen u bij de vuurtoren, Helvetia ontvangt u met hun straattheater acts, Voor de kinderen: vuurtorenvogelhuisjes, vuurtorenbloempotten, vuurtorenfotolijstje schilderen 20.00 uur Het Dijkt treedt op in de tent. Met het nummer ‘als het Golft’ is “het Dijkt” ook te zien en te horen op de film die vorig jaar gemaakt is in het kader van 400 jaar haven. En natuurlijk mogen ze dan bij 200 jaar vuurtoren niet ontbreken! (Let op: vol = vol bij het optreden Het Dijkt)

Zondag 9 oktober 13.00 uur vuurtoren is open voor publiek, 14.00 uur voor kinderen vanaf 6 jaar.Workshop: Schilder de 200 jarige vuurtoren voor kinderen met Cristina Vaudo.