Afbeelding
Foto: Chris Kalkman

Fotoproject ‘Zeelieden aan het Scheur’

maandag 31 oktober 2022 17:00

Regio - In het kader van het 150 jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg en ondersteund door ‘150 jaar vooruit Nieuwe Waterweg’ is op zaterdag 3 september de tentoonstelling ‘Zeelieden aan het Scheur’ van de Rozenburgse portretfotograaf Leander Varekamp van start gegaan.  

Het project omvat een tentoonstelling van portretten en verhalen van zeelieden die varen of gevaren hebben op het Scheur en de Nieuwe Waterweg. Deze portretten worden langs het Scheur op grote expo-torens geëxposeerd van 3 september tot en met 31 oktober. Locaties die meedoen aan het project zijn; gemeente Schiedam, gemeente Vlaardingen, gemeente Maassluis, gemeente Rotterdam (gebied Rozenbrug en gebied Pernis) en het EIC-mainport. In totaal 16 torens met 45 portretten. Ook op de Veerdienst Rozenburg-Maassluis zijn in deze periode portretten te bezichtigen. 

Meer informatie via https://zeeliedenaanhetscheur.nl/