KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (1)
    Evenement

Vogel-excursiecursus

zaterdag 30 oktober 7:30 t/m 15:00 uur

Foto: Peter Vermaas

De Natuurvereniging Hollandse Delta en het IVN VPR organiseren dit najaar in verband met corona een aangepaste vogelcursus.

Er is besloten twee excursies aan te bieden die u de mogelijkheid geven uw kennis van onze najaar- en wintervogels en hun verenkleed op te frissen en/of uit te breiden. In dit seizoen hebben een aantal soorten niet meer de herkenbare kleuren die ze in het voorjaar of wel broedseizoen tonen. Ze veranderen van kleed door de veren te ruien, waardoor het herkennen niet altijd even gemakkelijk is. Ook kunnen er bijzondere soorten aangetroffen worden die in deze periode doortrekken op weg naar hun overwinteringsgebieden in het meestal warmere zuiden.

Deelnemers van deze excursiecursus zullen met eigen vervoer vanaf een centraal gelegen verzamelpunt rijden, of eventueel (voor zover gewenst i.v.m. corona) samen rijden.

Deze vogelcursus kost voor leden van IVN of KNNV โ‚ฌ 10 (niet-leden betalen โ‚ฌ 15) en bestaat uit twee excursies op: 

Zaterdag 30 oktober (07:30-15:00 uur), bestemming Brouwersdam en Plan Tureluur en omgeving.

Zaterdag 6 november (07:30-15:00 uur), bestemming Korendijk, Spuimond-oost.

Verzamelplaatsen worden kort van tevoren doorgegeven.

Als u in het bezit bent van een verrekijker, neem die dan zeker mee! Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 15.

Aanmeldingen kunt u richten aan cursus.knnv.ivn@gmail.com Vermeld duidelijk uw naam en adres. Geef ook aan of u lid bent van IVN of KNNV. Na aanmelding krijgt u zo snel mogelijk een definitieve bevestiging van uw inschrijving.


deel deze activiteit