KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (2)
    Evenement

Molenlezing in ’t Dijckhuis

vrijdag 5 november 20:00 uur

Vierpolders -  Vrijdag 5 november vanaf 20:00 uur is er een lezing over molens. Twee lokale molenaars van ’t Vliegend Hert in Brielle zullen hun verhaal doen over hun passie. Elke vrijdag draait de molen en worden er diverse soorten graan gemalen, welke in de winkel naast de molen verkocht worden. Tevens is dan deze Standerd-molen, welke gerund wordt door enkel vrijwilligers, te bezichtigen. Vele bewoners uit Brielle en omgeving hebben het zelf bakken van heerlijk vers en gezond brood reeds ontdekt. De sprekers zullen u meenemen in de geschiedenis van de molen in het algemeen en natuurlijk van de Brielse molen zelf in het bijzonder. Diverse attributen zullen hierbij, soms in miniatuur getoond worden. Laat u verrassen en boeien. En logischerwijs staat het stellen van vragen vrij. Je bent welkom in ’t Dijckhuis zonder Coronapas. 

Naast lezingen zijn er ook doorlopende kunstexposities te vinden in ’t Dijckhuis van lokale kunstenaars. Zo zullen in november en december creaties van schilder Herman Bloemhof en van kunstenaar Rinus Groenendaal te zien zijn. Van Rinus betreft het werken van het ‘Witte kerkje’ uit Vierpolders en dan vanuit verschillende hoeken bekeken en op diverse manieren weergegeven.

Entree van ’t Dijckhuis is gratis en verdere informatie over de lezingen en de kunstexposities vindt u op www.dijckhuis.nl/activiteiten/ . 
deel deze activiteit