Afbeelding
Foto: Emmy Middelkoop Korenmolen "De Hoop"

Molendag

zaterdag 20 juli 2019 12:00 tot 16:00

Korenmolen "De Hoop" in de Vesting is bijna iedere zaterdag en zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. De molenaars kunnen uitleg geven over het werk van de molen. In de maanden juli en augustus is het gezellige bezoekerscentrum op de 2e zolder op zaterdag en zondag open. Onder het genot van lekkere verse koffie of thee kunt u kijken naar diverse korte dvd films over molens. Uiteraard verkopen we deze maanden weer pannenkoekmeel, ambachtelijk gemalen op molen de Arend te Zuidland.

Korenmolen "De Hoop"wordt bewoond door een vrijwillig molenaar met partner. Hij wordt bijgestaan door 9 andere, ook gediplomeerde molenaars. De molen kan daardoor bijna iedere zaterdag en zondag het gehele jaar door draaien. Op dit moment zijn er zes leerling molenaars in opleiding.

VPR Molendag: Molens zetten op zaterdag 20 juli voor de twaalfde keer hun deuren open.

Voor de twaalfde keer is Korenmolen "De Hoop" op zaterdag 20 juli 2019 tijdens VPR Molendag geopend. Bij goede wind is molen Zeezicht ook geopend, dit wordt een aantal dagen van tevoren gemeld op Facebook, (www.facebook.com/molenzeezicht)